סופגניות חלות משגעות עם שום עשבי תיבול ושמן זית מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 







החומרים לכ-15 יחידות צמות

לשים בקערה עם וו לישה

1 קילו קמח עם שמרים

למי שאין קמח שמרים ישים

1 קילו קמח לבן ו-50 גרם שמרים או שמרית

או 2 כפות שמרים יבשים


לשים בצד אחד של הקמח

2 כפיות מלח

4 כפות סוכר

6 כפות שמן זית

2 ביצים

להתחיל להפעיל את המיקסר

ולהוסיף מים פושרים לפי הצורך כמה שהבצק

צורך

עד שמתקבל בצק רך ונוח ומעט דביק

לערבל 12 דקות במיקסר על מהירות בינונית

לאחר מכן להוריד מהמיקסר

לפזר למעלה קמח לבן

לכסות עם ניילון נצמד

ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו

כמה זמן שנדרש

לאחר שהבצק תפח להוריד אותו לשולחן עבודה מקומח

לחלק ל-4 חתיכות

לקחת חתיכה אחת ולחלק לחתיכות בגודל של 

תפוח

כל חתיכה לחתוך ל-3 רצועות

לגלגל כל רצועה לנקניק באורך כ-25 ס"מ

ליצור צמה מ-3 רצועות מגולגלות

להדק היטב את הקצוות, שלא יפתחו בעת הטיגון

לשים כל חלה על ריבועי נייר אפייה שחתכו קצת יותר

גדולות מגודל החלה

כך להכין את כל החלות ולהתפיח אותם עד שהם מכפיל. את נפחם כמה זמן שנדרש

לחמם סיר עם שמן קנולה או שמן חמניות בגודל שיוכלו להכנס לטיגון החלות 

בערך למלא חצי מגובה הסיר בשמן

לחמם את השמן לבועות קטנות לא להרתיח

כאשר השמן חם

להרים את החלה עם נייר האפיה ולהפוך את החלה

עם החלק העליון

כלפי השמן לטגן בצד אחד לשתי דקות

כאשר הצבע זהוב להפוך לצד השני לטיגון של עוד כשתי דקות

להכין כך את כל החלות ולמרוח אותם עם ממרח השום עשבי התיבול ושמן הזית


לממרח השום עשבי תיבול ושמן הזית

לשים בקערה

2-3 שיני שום כתושות או קפואות מופשרות

3 כפות פסטו מוכן או קפוא כ-4 קוביות

אם אין פסטו ניתן לקצץ פיטרוזיליה קצוצה דק כשתי כפות או בזיליקום קצוץ דק

מעט פלפל שחור

1/4 כפית מלח

5 כפות שמן זית

לערבב הכל

ולמרוח על החלות ולהגיש 



תגובות