דואנט'ס קרמשניט משגע עם קרם שוקולד וניל ופירורים. מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ






לשים בקערת המיקסר עם וו לישה


1 קילו קמח עם שמרים

אם אין לכם קמח שמרים תשימו 1 קילו קמח לבן

ו-50 גרם שמרים טריים או שמרית או 2 כפות שמרים יבשים


בצד אחד של הקמח לשים

1 כפית מלח

4 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

4 ביצים

1 כף ברנדי או וודקה לא חייבים

להתחיל ללוש את הבצק

ולהוסיף מעט מים  פושרים כחצי כוס

ולהוסיף תוך כדי לישה

80 גרם חמאה חתוכה לקוביות לזרוק לבצק קוביה אחר קוביה

להוסיף עוד מעט מים-לפי הצורך כמה שנחוץ עד שמתקבל בצק רך מעט דביק

ללוש את הבצק ל-12 דקות במיקסר על מהירות בינונית

להוריד את הקערה מהמיקסר לפזר על הבצק 

מעט קמח לבן. לכסות עם ניילון נצמד ולהתפיח

את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו כמה זמן שנדרש

לאחר שהבצק תפח להודריד אותו על שולחן עבודה מקומח

לחלק את הבצק ל-4 חלקים

לקחת חלק אחד 

ולרדד לעובי של כ-1 ס"מ


בעזרת כוס או מייקד  בקוטר של כ-7 ס" מ לחתוך 

עיגולי בצק 

בעזרת מיקד או פקק או מיקד בערך 2 ס"מ קוטר

לחורר את אמצע הדונאט'ס

להניח את הדונטס על ריבועי נייר אפייה אישי לכל דונאט'ס

ולהתפיח עד שהדונאט'ס מכפיל את נפחו כמה זמן שנדרש


בינתיים להכין פירורי בצק

להכין תבנית עם נייר אפייה

לקחת רצועת בצק עלים בערך רוחב של 15 ס"מ

לחתוך גם מהבצק השני גם משולשים קטנים שישמשו כקישוט

לסדר אותם בתבנית ליד רצועת הבצק

לאפות את הבצק בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות

ולאפות את הבצק עד שהוא קרנצ'י וזהוב

לאחר מכן לפזר על המאפים מעט אבקת סוכר

ולשים בתנור על 170מעלות וקרמל את הסוכר

להשגיח שהסוכר לא ישרף

כמה זמן שנדרש ולקרר

לאחר הקירור לפורר רק את רצועת הבצק


לקרם שוקולד לבן קצפת


לשים סיר קטן על האש קטנה

לשים בסיר 2 כפות חלב

200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות

לערבב כל הזמן על אש קטנה עד שהשוקולד מומס

להוסיף 50 גרם חמאה ולערבב עד שהקרם חלק

ולקרר בחוץ

לשים בקערת המיקסר עם מקצף

להקציף 2 מיכלי שמנת להקצפה 400 גרם

1 שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל

להקציף עד שהקרם יציב

לקחת מהקצפת ככוס ולערבב לתוך קרם השוקולד

להמשיך לשים  בשוקולד עוד חצי מהקצפת

ולערבב רצוי עם מטרפה

להוסיף 2 מעדני שוקולד וניל אפשר מעדנים עם קצפת 123 גרם כל גביע

לערבב עד שיש קרם חלק

לשים בשקית זילוף עם צינטר כוכבי

ולשים במקרר עד השימוש


לחמם מחבת רחבה עם שמן קנולה או 🌻 חמניות

עד לגובה חצי המחבת

כשהשמן חם אבל לא רותח

לקחת את הדונאט'ס להרים עם הנייר ולהפוך אותו בזהירות כלפי השמן

לא לשים יותר מידי במחבת

לטגן כשתי דקות מצד אחד עד הזהבה

ולהפוך לצד השני לעוד כשתי דקות טיגון

להוציא מן המחבת לנייר מגבת

ולקרר מעט בחוץ


אופן הרכבת הדונאט' ס


לתוך את הדונאט'ס לחצי

על החלק התחתון לזלף קרם וניל מסביב 

לפזר על הקרם מעט פירורי בצק עלים

לסדר גם תותים פרוסות כ 4-5 פרוסות

לזלף על התותים מעט קרם מסביב

לקחת את החלק השני של הדונאט'ס

ולהניח על הקרם

ניתן לקשט מעל הדונט' ס עם הקרם כך

זילופים קטנים מסביב החלק העליון של הדונאט'ס

לקחת מפירורי הבצק ולפזר מעט למעלה על הקרם

לפזר מעל מעט אבקת סוכר. ניתן לשים משולש בצק אפוי שהכנו

וגם חצי 🍓 תות 




תגובות