פשטידת פטריות ובצל פרווה צמחונית מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 




4-5 בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות


לשים בקערה

 5 ביצים

מעט פלפל שחור

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מעט פםריקה חריפה

1 כפית שטוחה מלח או לפי טעמכם

6 כפות שמן זית

1.5 כוסות קמח לבן 150 גרם מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה

1 כפית אבקת אפייה 

לערבב עם מטרפה לעיסה חלקה 

להוסיף 

1 קופסה פיטריות מקופסה מסוננים 230 גרם

ניתן להוסיף פטריות טריות מעט מוקפצות במחבת

להוסיף גם את הבצל

וחצי כוס מי ברז מדודים בכוס פלסטיק חד פעמית

לערבב הכל ביחד

לרפד בנייר אפייה תבנית מלבנית של תנור

40×40 ס"מ

לשמן את הנייר עם כף שמן זית

לפזר על הנייר מעט פירורי לחם כ-3 כפות

לשפוך את העיסה וליישר ולהדק

לזלף מעל מעט שמן זית

ניתן לפזר מעל כ-כף זרעי קימל

לחמם תנור ל-170 מעלות

לאפות כ-40 ,דקות או לפי הצורך

עד שהפשטידה זהובה




תגובות