מאפה בורקס בשר קלוע טעים מרשים וקל הכנה מטבח הקלי קלות ליהי קרויץ

 







English recipe listed below


החומרים

בצק עלים קנוי מרודד קר מאוד מהמקרר

ביצה להברשה


מעט שומשום לפיזור


למלית בשר

לשים בקערה

2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנו

500 גרם בשר טחון בקר או הודו או בקר עם כבש

מעט פפריקה מתוקה

מעט פלפל שחור

חצי כפית מלח

2 כפיות פפריקה מתוקה

2 כפות שמן זית

ניתן להוסיף תבלינים שאוהבים

ניתן לשים פיטרוזיליה קצוצה

לערבב הכל ביחד


לקחת חתיכת בצק בגודל של 55×45 ס"מ

לסמן באמצע  הבצק את רוחב המקום למלית

כ-5 ס"מ

להניח חצי מהמלית לכל האורך

חוץ מבשוליים

לחתוך רצועות בגודל 1 ס"מ באלכסון 

משני צידי המלית

להשתדל אותם מספר רצועות משני הצדדים

עכשיו

לקחת רצועה אחת מצד ימין ולהניח על הבצק

לקחת רצועה מצד שמאל ולהניח על הרצועה 

הימנית ששמנו על הבשר

ניתן את השוליים מתחת מלית הבשר לכסות תחילה עם הבצק

וכך לשים רצועה על רצועה לסירוגין

למרוח את המאפה עם ביצה מקושקשת עם כפית מי ברז

לפזר שומשום

לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות

כ-30-40 דקות עד הזףהבה לא לייבש את המלית



תגובות