פיש אנד צ'יפס כמו במסעדות Fish and chips like in restaurants,

 









English recipe listed below




לקחת תפוחי אדמה לא מבושלים
לקלף אותם
לחתוך לפרוסות בעובי של 1 סנטימטר
לחתוך למקלות בעובי 1 סמטימטר
לשטוף אותם במי ברז לסנן
מייבשים בנייר מגבת היטב
מחממים בסיר קטן שמן קנולה
או חמניות חצי גובה הסיר
לחמם עד שיש בועות שמן קטנות

לטגן את הצ'יפס 7 דקות עד שהם יותר רכים
עם צבע לבן 120 מעלות
להוציא לנייר מגבת אפשר לקרר כשעה
לחמם  שוב את השמן חזק 180 מעלות
ולטגן שוב את הצ'פס עד שהוא קריספי זהוב


מוציאים לנייר מגבת

שמים בקערה מפזרים מעט מלח
ומנהרים את הקערה כדי שהמלח התערבב היטב

מכינים שום ועשבי תיבול עם רוצים ומפזרים על 
הצ'יפס ומערבבים

לשום ועשבי תיבול
שמים בקערה 
1-2  שיני שום כתושים
1 כף גדולה פטרוזיליה קצוצה
1 כפית שמן
קורט מלח
לערבב הכל

לדגים
לקחת פילה דגי בקלה  קוד נקיים
לחתוך לרצועות 2.5 סנטימטר רוחב
10 ס"מ אורך לפזר על הדגים מעט מלח
לבלילה
שמים בקערה
3 כוסות קמח לבן רגיל 300 גרם
1/2 כפית מלח,מעט פלפל שחור,
3 כפות קמח תירס צהוב
לערבב היטב אפשר להוסיף מעט פפריקה מתוקה ומעט אבקת שום

לבלילת הביצים
לערבב בקערה אחרת
2 ביצים 
1 כף מי ברז, 1/4 כפית מלח לערבב הכל
אופן ההכנה
לצפות את הדגים בקמח היטב, לאחר מכן
לצפות בביצה, ולאחר הביצה לגלגל את הדגים שוב בקמח,
מטגנים 4 דקות


Take uncooked potatoes
peel them
Cut into slices 1 centimeter thick
Cut into sticks 1 centimeter thick
Wash them in tap water and filter
Dry well with a paper towel
Heat canola oil in a small pot
or sunflowers half the height of the pot
Heat until there are small oil bubbles

Fry the chips for 7 minutes until
 which are softer
with white color 120 degrees

Take it out on a paper towel and let it cool for about an hour
Heat the oil strongly again to 180 degrees

And fry the chips again
until it is golden crispy
Take out a paper towel

Put in a bowl and sprinkle a little salt
and drain the bowl so that the salt is well mixed

Prepare garlic and herbs to taste and sprinkle on top
the chips and mix

Garlic and herbs
Put in a bowl
1-2 crushed garlic cloves
1 large tablespoon chopped parsley
1 teaspoon of oil
Pinch of salt
mix everything

to fish
Take a clean cod fish fillet
Cut into strips 2.5 centimeters wide
10 cm long sprinkle a little salt on the fish
for batter
Put in a bowl
3 cups of plain white flour 300 grams
1/2 teaspoon salt, a little black pepper,
3 tablespoons of yellow corn flour
Mix well, you can add a little sweet paprika and a little garlic powder

for the egg batter
mix in another bowl
2 eggs
1 tablespoon tap water, 1/4 teaspoon salt mix everything
Preparation
Coat the fish in flour well, then
watch the egg, and after the egg, roll the fish again in flour,
Fry for 4 minutes








תגובות