החומרים מדודים בגרמים או בכוסות פלסטיק
חד פעמיות לשתייה קרה
לשים בקערת מיקסר עם וו לישה
5 כוסות קמח עם שמרים 500 גרם
למי שאין קמח שמרים שישים 500 גרם קמח לבן
ו- 1.5 כפות שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
2 ביצים לארג'
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח להשתדל לא לשים את המלח ליד השמרים
1/3 כוס סוכר לבן 40 גרם
40 גרם חמאה רכה
1 כף ברנדי או וודקה
להתחיל להפעיל את המיקסר ולהוסיף בהדרגה
1 כוס חלב פושר 180 גרם
ולהוסיף לבצקאת החלב הפושר לפי הצורך עד שמתקבל בצק רך
ומעט דביק
יתכן שלא נצטרך להוסיף את כל כמות החלב
לערבל במיקסר במהירות בינונית כ-12 דקות
לעצור את המיקסר להוריד את הבצק לקערה
לפזר על הבצק מעט קמח לבן
לכסות עם ניילון נצמד ולהתפיח את הבצק עד
שהבצק מכפיל את נפחו
כמה זמן שנדרש
לאחר שהבצק תפח
להוריד אותו לשולחן עבודה מקומח
לחתוך לחתיכות בגודל של כדור פינג פונג
בערך 40 גרם לסופגניות בגודל בינוני
לגלגל עם כף היד
לסופגניות עגולות חלקות ללא פתחים
להניח כל סופגניה על ריבועי נייר אפיה חתוך בערך לחתיכות של 10×10 ס"מ
לאחר מכן להתפיח את הסופגניות
עד שהם מכפילות את נפחם
כמה זמן שצריך
לטיגון
לקחת סיר קטן
למלא כחצי גובהה הסיר בשמן קנולה או חמניות
לא להרתיח את השמן
לבדוק עם שיפוד שטבול בשמן
שיש בועות שמן מסביב לשיפוד סימן שהשמן מספיק חם
להרים את הסופגניה עם הנייר ולשים את הסופגנייה בשמן לשים הפוך כשהנייר למעלה
לאחר כשתי דקות כשהסופגניה מטוגנת מצד אחד, להפוך לצד השני
לטגן כשתי דקות מכל צד
לאחר הטיגון להניח על נייר מגבת סופג
לקרר מעט
למלא את הסופגניה עם קצפת הוניל
למטה יש את החומרים
ניתן ליצור תחילה בסופגנייה חור עם צינטר חלק
כדי שיהיה קל לזלף בפנים את הקרם
לאחר מכן
לטבול את החלק העליון של הסוגפניה עם גנש שוקולד
מתכון לגנש למטה
לאחר מכן לזלף מעל השוקולד שושנת קצפת
לציפוי שוקולדי גנש
1 כוס שמנת מתוקה להקצפה 160 גרם
להביא אותה לידי רתיחה
לכבות את האש ולהוסיף
160 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
לערבב עד שיש קרם חלק
להוסיף כף חמאה ולערבב לקרם חלק
לקרם קצפת וניל למילוי הסופגניה
לשים במיקסר
2 מיכלי שמנת להקצפה קרה 500 גרם
1 שקית אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
4 כפיות סוכר
להקציף עם מקצף עד שיש קרם יציב
לשים בשק זילוף עם צינטר כוכבי
י
תגובות
הוסף רשומת תגובה