ריבועי לימון משגעים ללא מיקסר מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 










החומרים מדוד בגרמים או בכוסות חד פעמיות מפלסטיק לשתייה קרה


לשים בקערה

150 גרם חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות

1/2כוס סוכר לבן 75 גרם

1/4 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

3 כוסות קמח לבן מנופה 300 גרם

1-2 כפות חלב לפי הצורך


להתחיל ללוש בידיים את הבצק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים


לרפד תבנית אפיה בנייר אפייה רצוי פיירקס 

או תבנית לא נשלפת 28×28ס"מ 

לרפד את הבצק בתבנית עם טיפת שוליים

לעובי אחיד להדק עם האצבעות

לשים במקפיא ל-10 דקות

לחמם תנור ל-170 מעלות 

ולאפות את הבצק עד שהוא זהוב בהיר

בערך 10 דקות


למלית לימון

לשים בקערה

1 כוס סוכר כם גבעה קטנהשל סוכר +2 כפות סוכר

4 ביצים שלמות

לקשקש את העיסה עם מטרפה לחצי דקה עד שהביצים טיפה מלבינות

להוסיף 

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

ולקשקש עם המטרפה מעט

להוסיף

1 כף אינסטנט פודינג וניל

לקשקש מעט עם המטרפה ולהוסיף

1 כוס מיץ ליצון סחוט טרי ( בערך 4 לימונים בינוניים ) 

160 גרם

1 קליפת לימון מגורדת מלימון בינוני

לקשקש מעט עם המטרפה

להוסיף

2 כפות קמח לבן מנופה פלוס 1 כפית קמח לבן

1/2 כפית אבקת אפייה

לערבב עם המטאפה עד שאין גושים

לשפוך את עיסת הלימון על הקלתית האפויה


לאפות בתנור שחומם מראש על 150 מעלות

לאפות כ-25-30 דקות

עד שעיסת הלימון מתייצבת כמו פודינג


להוציא מהתנור

לקרר את העוגה אפשר גם במקרר

להוציא את העוגה מהתבנית להרים עם הניירות

לחתוך לריבועים

לפזר מעל אבקת סוכר 

ולשמור במקרר




תגובות