מרק אורז עם עוף שורבה מהמטבח העיראקי מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 







החומרים

לחמם סיר גדול רצוי רחב

לשים 2 כפות שמן זית

לשים 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות

ולטגן כ-6 דקות עד שהבצל מעט יותר רך

לערבב מידי פעם


לאחר מכן להוסיף כ-8 שוקי עוף

ניתן להוסיף במקום כרעיים

לטגן כמה דקות 

עד שהעוף טיפה יותר זהוב לערבב מידי פעם


להוסיף

1 קופסה עגבניות חתוכות דק 400 גרם

1 כף גדושה רסק עגבניות

2 כפיות שטוחות מלח

מעט פלפל שחור

2 כפיות פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה

רבע כפית קינמון  לא חייב

להוסיף מי ברז עד גובה העוף

להביא לידי רתיחה ולבשל כ-25 דקות עד שהעוף חצי מוכן


להוסיף 2 כוסות אורז בסמטי או פרסי

נקי ומסונן מדוד בכוס חד 

פעמית לשתייה קרה

לכסות עם המכסה ולבשל כ-17 -20 דקות עד שהאורז מוכן





תגובות