קיש בטטה וגבינות עם בצק פריך מהיר יחסית מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 



החומרים לבסיס הבצק

לשים בקערה

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

3.5 כוסות קמח לבן מנופה מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה 350 גרם קמח

1/2 כפית מלח

להתחיל לערבב ולפורר את הקמח עם החמאה

ולהוסיף לבסוף 

1 ביצה

וללוש עד שהבצק מתגבש

ניתן לשים במקרר ולרדד לתבנית

או כעת פשוט לשמן תבנית פאי 26 ס"מ

ולשטח את הבצק בעזרת הידיים גם בסיס וגם שוליים

להשתדל שיהיה עובי אחיד

ולשים את התבנית במקפיא לכמה דקות עד שהבצק מתקשה


בינתיים

לחתוך בטטה מקולפת לא מבושלת לפרוסות דקות

כ-2 מ"מ עובי


להכין רוטב רויאל

לשים בסיר

1 כוס חלב מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה 180 גרם

1 מיכל שמנת להקצפה 250 גרם

1/2 כפית מלח

1/4 כפית אגוז מוסקט

מעט פלפל שחור

3 ביצים שלמות

1 כף קמח לבן

לערבב הכל ביחד עד שאין גושים והכל חלק


הרכבת הקיש

להוציא את הבצק עם התבנית מהמקפיא

לסדר חצי מכמות הבטטה על הבצק

לפזר בערך 70 גרם גבינה צהובה מגורדת

אפשר גם לפזר גבינה צפתית או מעט גבינה בולגרית

לסדר מעל יפה את הבטטה

לפזר על הבטטות מעט פלפל שחור ומעט מלח

לשפוך מעל הכל את רוטב הרויאל

ולפזר מעל מעט גרגירי קימל למי שאין לא חייב


לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות

כ-50 דקות עד שהקיש זהוב ומוצק והבצק זהוב




תגובות