עוף שחום בתנור עם פולים ירוקים תפוחי אדמה מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 









עוף שלם אפשר גם כרעיים ,או שוקיים


4 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות דקות

5 תפוחי אדמה לתוכים לחצי ולפרוסות של 1 ס"מ

כ-חצי שקית פול ירוק קפוא 400-500 גרם

לשים בתבנית חצי מכמות תפוחי האדמה הבצל

והפול

לשים את העוף  ולפזר מסביבו את שאר הירקות


לרוטב לשים בקערה

מעט פפריקה חריפה

מעט פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית שטוחה מלח

3 כפות שמן זית

4 כוסות מי ברז מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה

ולערבב

לשפוך הכל על העוף והירקות שבתבנית

לכסות עם נייר אפייה ועליו נכסה עם נייר כסף

לאפות בתנור חם 190 מעלות לאפות כשעה שעה ורבע

לכרעייםולשוקיים  אפיה עד שעה

 כעשרים דקות לפני תום האפיה להוציא את

הניירות ולהמשיך לאפות ולהשחים את העוף

עד סוף האפיה עד שהעוף רך


תגובות