Recipe listed below
החומרים
בצק מלאווח מופשר וקר מאוד
לחתוך לחצי
למלית
לשים מחבת על הגז
2 כפות שמן זית לחמם את השמן ולשים
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
לטגן כשש דקות לערבב מידי פעם
עד שהבצל מזהיב
להוסיף
חופן צנוברים
חופן צימוקים
1 כפית פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה
מעט פלפל שחור
1/4 כפית בהרט
אפשר להוסיף שן שום כתושה
לערבב הכל כ חצי דקה על אש קטנה
ולהוסיף
כ-400 גרם בשר טחון אפשר בקר או הודו אדום
או פרגיות
להוסיף כחצי כפית מלח
לערבב כדקה שתיים עד שהבשר מלבין ומפורר
ולקרר
לאחר שהבשר קר
להוסיף כ-100 גרם בשר טחון שישמש כדבק
לערבב עד שהכל מעורבב היטב
ניתן להוסיף מעט פיטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
להניח חצי עיגול בצק מלאווח למתוח אותו מעט
עם הידיים
לשים כף ממלית הבשר ולקפל למשולש
ולהמשיך לגלגל לכל הדרך כמשולש -(רצוי שתצפו בסרטון ההדרכה)
עד סוף הבצק
לשים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
כשהפתח של המאפה כלפי מטה
למרוח ביצה מקושקשת
לפזר מעל שומשום
לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות
נאפה 25-30 דקות
עד שהבצק זהוב וקריספי
להגיש עם ירקות חתוכים
טחינה,חומוס,חמוצים
The materials
Mlawa dough is thawed and very cold
Cross in half
For stuffing
Put a pan on the gas
2 tablespoons olive oil Heat the oil and put
1 large onion cut into small cubes
Fry for about six minutes, stirring occasionally
Until the onion is golden
add
A handful of pine nuts
A handful of raisins
1 teaspoon sweet paprika
A little spicy paprika
A little black pepper
1/4 teaspoon Bhart
You can add a clove of crushed garlic
Mix everything for about half a minute over low heat
And add
About 400 grams of minced meat can be beef or red turkey
Or chickens
Add about half a teaspoon of salt
Stir for about two minutes until the meat is white and crumbled
And refrigerate
After the meat is cold
Add about 100 grams of minced meat to use as glue
Stir until everything is well mixed
You can add a little chopped parsley
Preparation
Lay a semicircle of dough to stretch and stretch it slightly
With the hands
Put a tablespoon of the meat filling and fold into a triangle
And continue to roll all the way as a triangle - (you should watch the tutorial video)
To the end of the dough
Put on a baking sheet lined with baking paper
With the pastry opening facing down
Spread a scrambled egg
Sprinkle over sesame seeds
Bake in a preheated oven at 170 degrees
Bake for 25-30 minutes
Until the dough is golden and crispy
Serve with chopped vegetables
Tahini, chickpeas, pickles
תגובות
הוסף רשומת תגובה