בורקס תורכי פטנט עם בשר ותבלינים מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 




Recipe listed below


החומרים

בצק מלאווח מופשר וקר מאוד

לחתוך לחצי


למלית

לשים מחבת על הגז

2 כפות שמן זית לחמם את השמן ולשים

1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות

לטגן כשש דקות לערבב מידי פעם

 עד שהבצל מזהיב 

להוסיף

חופן צנוברים

חופן צימוקים

1 כפית פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה

מעט פלפל שחור

1/4 כפית בהרט

אפשר להוסיף שן שום כתושה

לערבב הכל כ חצי דקה על אש קטנה

ולהוסיף

כ-400 גרם בשר טחון אפשר בקר או הודו אדום

או פרגיות

להוסיף כחצי כפית מלח

 לערבב כדקה שתיים עד שהבשר מלבין ומפורר

ולקרר

לאחר שהבשר קר

להוסיף כ-100 גרם בשר טחון שישמש כדבק

לערבב עד שהכל מעורבב היטב

ניתן להוסיף מעט פיטרוזיליה קצוצה


אופן ההכנה

להניח חצי  עיגול בצק מלאווח למתוח אותו מעט 

עם הידיים

לשים כף ממלית הבשר ולקפל למשולש

ולהמשיך לגלגל לכל הדרך כמשולש -(רצוי שתצפו בסרטון ההדרכה)

עד סוף הבצק

לשים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

כשהפתח של המאפה כלפי מטה

למרוח ביצה מקושקשת

לפזר מעל שומשום

לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות

נאפה 25-30 דקות

עד שהבצק זהוב וקריספי

להגיש עם ירקות חתוכים

טחינה,חומוס,חמוצים


The materials


 Mlawa dough is thawed and very cold


 Cross in half



 For stuffing


 Put a pan on the gas


 2 tablespoons olive oil Heat the oil and put


 1 large onion cut into small cubes


 Fry for about six minutes, stirring occasionally


 Until the onion is golden


 add


 A handful of pine nuts


 A handful of raisins


 1 teaspoon sweet paprika


 A little spicy paprika


 A little black pepper


 1/4 teaspoon Bhart


 You can add a clove of crushed garlic


 Mix everything for about half a minute over low heat


 And add


 About 400 grams of minced meat can be beef or red turkey


 Or chickens


 Add about half a teaspoon of salt


 Stir for about two minutes until the meat is white and crumbled


 And refrigerate


 After the meat is cold


 Add about 100 grams of minced meat to use as glue


 Stir until everything is well mixed


 You can add a little chopped parsley



 Preparation


 Lay a semicircle of dough to stretch and stretch it slightly


 With the hands


 Put a tablespoon of the meat filling and fold into a triangle


 And continue to roll all the way as a triangle - (you should watch the tutorial video)


 To the end of the dough


 Put on a baking sheet lined with baking paper


 With the pastry opening facing down


 Spread a scrambled egg


 Sprinkle over sesame seeds


 Bake in a preheated oven at 170 degrees


 Bake for 25-30 minutes


 Until the dough is golden and crispy


 Serve with chopped vegetables


 Tahini, chickpeas, pickles


תגובות