פשטידת תרד וגבינות טעימה וקלת הכנה מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 






לשים בקערה

1 גביע קוטג'250 גרם או גבינה לבנה

1 גביע שמנת חמוצה 200 מ"יל

3 ביצים

70- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת

3 כפות שמן זית

3 כפות פירורי לחם

מעט פלפל שחור

3/4 כפית מלח

לערבב ולהוסיף:

2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות מאוד

350 תרד טרי קצוץ או קפוא מופשר שטוף ולקצוץ

אם זה מדליונים תרד לא צריך לקצוץ אלה להפשיר ולסחוט

לערבב הכל ביחד היטב


לרפד תבנית  35×35 משומנת עם שמן זית

לרפד בבצק מלאווח  בערך 3 עלי מלאווח מופשרים

או בצק עלים

או בצק פילו גם בסיס וגם שוליים לפזר על הבצק 

כשליש כוס פירורי לחם

אם לא רוצים בצק אז לפזר בתחתית התבנית את פירורי לחם

לשפוך את התערובת של הגבינות והתרד

לישר את המלית

לזרזף מעט שמן זית 

לפזר מעל מעט שבבי שקדים פרוסים כ-30 גרם- לא חייבים


לאפות בתנור חם 180 מעלות אפיה עד כשעה

לפי הצורך


תגובות