עוגת מוס שוקולד משגעת קלת הכנה ללא ביצים וללא אפיה מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 








למוס השוקולד
__________________
לשים בסיר על האש

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 250 גרם
ולהביא לידי רתיחה

כאשר השמנת רתחה
להוסיף

300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
ולערבב לקרם חלק 
ולהוסיף
50 גרם חמאה ולערבב לקרם חלק

להניח מחוץ למקרר שיתקרר
—---------------------------------------------------------

להקציף שמנת 1 מיכל לקרם יציב
ולערבב בעטיפה 
 עם השוקולד שהתקרר אבל עדין נוזלי כמו מרקם  חינה גולמית
להוסיף 1 
 כף ברנדי או ויסקי או ליקר טעים
ולערבב

לשפוך את המוס על תחתית הביסקוויטים שהתקררו

(המתכון לתחתית הביסקוויטים למטה) 

ליישר ולהכניס למקפיא לשעתיים עד שהמוס יציב

ואחר כך ניתן לזלף קצפת או לצפות בגנש ותלתלי שוקולד


לקצפת וניל לקישוט וטעם
____________________________
לשים בקערת הקצפה

2 מיכלי שמנת להקצפה 500 גרם
2.5 כפות סוכר לבן
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
להקציף עד שהקרם יציב

לשים בשק זילוף עם צינטר עגול
ולזלף גבעות עגולות אחת ליד השנייה

ולגרד מעל מעט שוקולד מריר
להחזיר למקפיא לשעה של יציבות קרם הוניל
וניתן להגיש גם חצי קפוא





לתחתית הביסקוויטים
________________________
לקחת 14 יחידות ביסקוויטים 180 גרם
לשבור לפרורים בתוך שקית ניילון

לחמם בסיר 
100 גרם חמאה
1.1/2כפות סוכר
לערבב עד שהסוכר והחמאה נמסים
לשפוך פנימה את הביסקוויטים 
לערבב

להניח בבסיס תבנית או רינג קטן 22 ס"מ
להדק היטב בבסיס התבנית
המרופדת בנייר אפייה
להכניס למקרר לקירור

תגובות