חלה רכה וטעימה עם שום ושמן זית אחת התעימות




לשים בקערת המיקסר עם וו לישה


1 ק"ג קמח עם שמרים

למי שאין קמח שמרים שישים
1 קילו קמח לבן פלוס
2 כפות שמרים יבשים

בצד השני ממול השמרים לשים
2 כפיות מלח
5 כפות סוכר
7 כפות שמן זית

להתחיל להפעיל את המיקסר ולשים
מים פושרים לפי הצורך
בערך שמתי בין כוס וחצי לשניים
עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק

לערבל כשמונה דקות על מהירות בינונית
לאחר מכן להוריד את הבצק
מ-וו הלישה
לפזר מעל מעט קמח לכסות 
בניילון נצמד ולהתפיח
עד שהצק מכפיל את נפחו
כמה זמן שצריך להתפיח

לאחר תפיחה ראשונה לערבל
לכמה שניות את הבצק עד
שמהבצק יוצא האויר
להוריד מ-וו הלישה לפזר מעל
מעט קמח לכסות עם ניילון נצמד

ולהתפיח תפיחה שנייה עד שהבצק 
מכפיל את נפחו-כמה זמן שנדרש

לאחר שהבצק תפח להוריד אותו
לשולחן עבודה מקומח
לחלק לשלושה חלקים

ולעבוד רק עם חלק אחד

את שליש הבצק חילקתי
ל-3 חלקים שווים

לגלגל לנקניק באורך
של כ-50 ס"מ
לקלוע צמה
כך להכין עוד 2 חלות

למרוח בביצה הטרופה
להניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
להניח כל חלה במרחק מהשניה

להבריש את החלה 
עם  1 ביצה  מקושקשת שעורבבה עם כף 
שמן זית וכף מי ברז

ולאחר מכן לחלק לשניים את ממרח 
השום שמן זית כי אנחנו מורחים חצי מהכמות
על מריחת הביצים החיות,
למרוח את החלות
עם חצי מכמות השמן זית שום
לפזר מעט שומשום
ולפזר מעט מלח גס

להתפיח את החלה עד אשר היא
מכפילה את נפחה


לאפות בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות
כ-25 דקות לא לייבש אותה יותר מידי באפייה


לאחר שהחלות יצאו מהתנור למרוח אותם
עם מברשת עם חצי מכמות ממרח
השום שמן זית
שהשארנו בצד

ניתן להקפיא אפוי 
ולחמם בתנור כמה דקות עטוף בנייר 


לתערובת שום שמן זית
לשים בקערה

לשמן השום
כ-4-שיני שום מעוכות
כ-5 קוביות עשבי תיבול קפואים
אפשר גם פסטו

ולמי שאין שישים
כחצי כוס פיטרוזיליה קצוצה דק מאוד
אפשר גם פיטרוזיליה ובזיליקום
8 כפות שמן זיתמעט פלפל שחור או לבן
לערבב הכל


תגובות