כנאפה משגעת במחבת בגז מהירה וטעימה מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ







החומרים מדודים בגרמים או בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה

לשים בסיר

1 כוס סוכר 150 גרם 

1 כוס מי ברז 150 גרם

1 כפית תמצית וניל

או מעט תמצית ורדים

להביא לידי רתיחה 

להרתיח כשתי דקות

ולהניח בצד לקירור


להכנת הכנאפה


לשים מחבת על הגז באש קטנה

לשים במחבת בקוטר 24 ס" מ

להוסיף 80 גרם חמאה מומסת

כאשר החמאה מומסת

לשים שכבת איטריות כדאיף

בערך כמאה גרם

להדק היטב עם כף שהחמאה תגיע לאיטריות

לסדר מעל גבינות

(או לפורר או לחתוך אני שמתי 200 גרם צפתית ו50 גרם גבינת שמנת) 

כ-200 גרם גבינת צפתית שטופה או גבינת קש

אפשר גם ריקוטה, אפשר לשלב גם גבינת עיזים גבינת שמנת ועוד

לכסות את הגבינה עם שכבה דקה של איטריות

ולהדק היטב ולדחוס על הגבינות

לפזר על הגבינות כ-30 גרם קוביות קטנות של חמאה

לכסות עם צלחת או מכסה

ולבשל כשבע דקות על אש קטנה או לפי הצורך

עד שהקדאיף למטה זהוב

לאחר מכן להפוך לצלחת

ולהחליק בחזרה למחבת  את הקדאיף ולבשל את התחתית שוב כחמש דקות לא לשרוף

להפוך לצלחת וכשהכנאפה חמה מאוד ישר מהגז

לשפוך מעל את הסירופ הקר

לפזר מעל מעט פיסטוקים קצוצים

ולהגיש חמים

בסך הכל שמתי בכל הנאפה כ-170 עד 200 גרם איטריות קדאיף



תגובות