תפוחי עץ ממולאים עם תמרים ואגוזים עטופים בבצק מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ





החומרים

לכל סועד תפוח עץ

לקחתי 4 תפוחי עץ ירוקים לא קילפתי אותם

רוקנתי מבפנים עם סכין ויצרתי חור

מלמטה עד למעלה


בקערה לערבב

4 כפיות ממרח תמרים=(לכל תפוח צריך כפית אחת)

חופן אגוזים קצוצים כעשרים גרם

כף צימוקים

מעט קינמון

קורט מלח

לערבב

למלא את התפוחים מלמטה עד למעלה


לקחת בצק עלים לחתוך לריבועים

שיכסו את כל התפוח

חתכתי בערך לריבועים 11 x11ס"מ

הנחתי במרכז כל ריבוע 🍎 תפוח

למתוח את הקצוות ולכסות את התפוח


ניתן גם ליצור עלים ולהצמיד לראש התפוח


למרוח בביצה טרופה

לטבעונים ניתן למרוח עם

1 כף שמן קנולה

1 כפית סילאן

1 כף שמן 

לקשקש ולמרוח עם מברשת


לשים בתבנית מרופדת עם נייר אפייה

לאפות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות

בערך כ-30-35דקות עד הזהבה

והתפוח גם צריך להתרכך

לפזר מעל אבקת סוכר להגיש חמים אפשר עם גלידה

סלט פירות וקצפת

תגובות