English recipe listed below
לשים בקערה
1 כוס שמן קנולה 150 גרם
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
3 כפות שומשום
1 כפית חומץ או מיץ לימון
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס מים רותחים
לערבב הכל ביחד
ולהוסיף
4 כוסות קמח 400 גרם
לערבב בכף עץ עד שנוצר בצק קל ונוח כמו פסטלינה
אם הבצק יבש להוסיף עוד מעט מי ברז
ואם הבצק מאוד רך להוסיף עוד קמח
עד שמתקבל בצק נעים כמו פסטלינה
להניח על שולחן עבודה
לחתוך לחתיכות קטנות כמו שזיף קטן
לגלגל למקלות באורך של כ-10 ס"מ
לגלגל לבייגלה להדק את הקצוות אחת לשנייה
להניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
בעזרת מברשת להבריש עם מי ברז
לפזר מעט שומשום ומעט מלח רגיל
להדק מעט עם הידיים
לאפות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות
כ-30 דקות או לפי הצורך עד שהבצק קריספי
ויבש מבפנים
לא לאפות לצבע חום כהה ולא לשרוף
The ingredients are measured in grams or in a disposable plastic cup for a cold drink
put in a bowl
1 cup of canola oil 150 grams
1/2 teaspoon of salt
1/2 teaspoon sweet paprika
3 tablespoons sesame
1 teaspoon of vinegar or lemon juice
1 teaspoon baking powder
1/2 cup of boiling water
mix everything together
and add
4 cups of flour 400 grams
Mix with a wooden spoon until a light and comfortable dough like pasta is formed
If the dough is dry, add a little more tap water
And if the dough is very soft, add more flour
until you get a pleasant paste-like dough
put on a work table
cut into small pieces like a small plum
Roll into sticks about 10 cm long
Roll into a pretzel and fasten the edges together
Place on a baking tray lined with baking paper
Using a brush brush with tap water
Sprinkle some sesame seeds and some regular salt
Tighten a little with your hands
Bake in an oven preheated to 160 degrees
About 30 minutes or as needed until the dough is crispy
and dry inside
Do not bake to a dark brown color and do not burn
תגובות
הוסף רשומת תגובה