פיתות ביתיות סביח משגעות עם חציל טחינה ביצה ועוד מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 






החומרים 

לשים במיקסר עם וו לישה


1 קילו קמח עם שמרים

אם אין קמח שמרים שישים 1 קילו קמח לבן פלוס

2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים


1.5 כפות סוכר

2 כפיות מלח

4 כפות שמן זית


להתחיל לחוש ולהוסיף בהדרגה  מים פושרים לפי הצורך

עד שמתקבל בצק רך ונעים מעט דביק

כמה שהבצק דורש מים אני הוספתי בערך 1.5 כוסות 

מים פושרים מדוד בכוס פלסטיק 

אתם מוסיפים מים פושרים בהדרגה לפי הצורך


ללוש כשמונה דקות עד שהבצק נאסף לכדור

לאחר מכן לעצור את המיקסר לפזר מעל הבצק מעט 

קמח

לעטוף עם ניילון נצמד ולתת לבצק לתפוח עד שהבצק 

מכפיל את נפחו

אז עד כמה זמן שנדרש להתפחה

לאחר שהבצק תפח

להפעיל את המיקסר לכמה סיבובים

עד שהבצק מוציא את האויר

שוב פעם לפזר מעל קמח לכסות עם ניילון נצמד

ולתת לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו


כמה זמן שנדרש להתפחה

להוריד את הבצק לשולחן עבודה מקומח

לחלק את הבצק ל-שלושה חלקים

לעבוד רק עם חלק אחד

ולחתוך למנות בגודל של כדור טניס


לרדד לעיגול בקוטר של 10 ס"מ ועובי של כשני מ"מ בערך

 אפשר קודם לכדרר לכדור ואחר כך לרדד לפיתה


להניח על תבנית מרופדת על נייר אפייה


לפזר מעל הפיתות 

חציל קלוי על האש בערך 2 כפות 

לפזר כמה טיפות סלט מטבוחה קנוי או שהכנתם

לפזר על כל פיתה 1 כף טחינה גולמית

לפזר 3 פרוסות ביצים קשות מבושלות

לפזר מעט מלח

מעט פלפל שחור

לזלף מעט שמן זית על כל פיתה

לאפות על 180 מעלות דקות כ-15-17 דקות  לערך

לאחר מכן כאשר הפיתות מוכנות

לפזר עליהם קוביות עגבניות טריות חתוכות

מעט טחינה גולמית

מעט פיטרוזיליה קצוצה

אפשר גם חציל מטוגן





תגובות