תפוחים אפויים עם תמרים וצימוקים מטבח בקלימקלות הערוץ היחדי המקורי ליהי קרויץ

 






תפוחים ירוקים לפי מספר הסועדים

לא מקלפים אותם

לגרען ולהוציא את הליבה של התפוחים השלמים עם סכין וליצור חור למילוי

לחרוץ עם סכין מסביב לתפוח באמצע  חריצה 



למלית ל-4 תפוחים

4 כפיות ממרח תמרים

30 גרם אגוזים גרוסים 20 גרם צימוקים

מעט קינמון 

קורט מלח

לערבב הכל ביחד


למלא את חור התפוחים עם שק זילוף או לדחוס

כדי שהמלית תכנס למלטה עד למעלה


להניח בתבנית לא מתפרקת כמו פיירקס

להניח על כל תפוח חצי אגוז

למלא חצי כמות יין תירוש

לאפות ב-170 מעלות כ-40-50 דקות

עד שהתפוחים יותר רכים ומעט מקומטים


לקחת את היין שנישאר שמים בתוך סיר על האש

לקחת מעט צאי אגוזים ,צימוקים  אפשר מעט שזיפים

ולצמצם את ביין בבישול עד שהוא מסמיך כמו דבש


להגיש חם

לשים תפוח על צלחת הגשה ולמזוג 

מעט מהרוטב והפירות היבשים 



Green apples by number
 the diners
Do not peel them
Core and remove the core
 of the whole apples
 with a knife and make a hole for filling
Cut with a knife around the apple 
in the middle of a notch 
So that the apple does not explode in the oven

For stuffing for 4 apples

4 teaspoons of date spread

30 grams of chopped nuts 20 grams of raisins

A little cinnamon 

A pinch of salt

mix everything together



Fill the apple hole with a piping bag or compress

So that the stuffing goes into the litter all the way to the top
Place in a non-dissolving pan
 Like Pyrex
Place half a walnut on each apple
Fill with half the amount of must wine
Bake at 170 degrees
 About 40-50 minutes
until the apples are softer 
and slightly wrinkled

serve hot
Put an apple on
 serving plate
 and pour 
A little of the sauce
 and the dried fruits
סמל 'אומת על ידי הקהילה'
סמל 'אומת על ידי הקהילה'


תגובות