תפוחים אפויים עם תמרים וצימוקים מטבח בקלימקלות הערוץ היחדי המקורי ליהי קרויץ

 






תפוחים ירוקים לפי מספר הסועדים

לא מקלפים אותם

לגרען ולהוציא את הליבה של התפוחים השלמים עם סכין וליצור חור למילוי

לחרוץ עם סכין מסביב לתפוח באמצע  חריצה 


לערבב בקערה 1 כ

מלית ל-4 תפוחים

4 כפיות ממרח תמרים

30 גרם אגוזים גרוסים 20 גרם צימוקים

מעט קינמון 

קורט מלח

לערבב הכל ביחד


למלא את חור התפוחיפ עם שק זילוף או לדחוס

כדי שהמלית תכנס למלטה עד למעלה


להניח בתבנית לא מתפרקת כמו פיירקס

להניח על כל תפוח חצי אגוס

למלא חצי כמות יין תירוש

לאפות ב-170 מעלות כ-40-50 דקות

עד שהתפוחים יותר רכים ומעט מקומטים


לקחת טת היין שנישאר שמים בתוך סיר על האש

לקחת מעט צאי אגוזים ,צימוקים  אפשר מעט שזיפים

ולצמצם את ביין בבישול עד שהוא מסמיך כמו דבש


להגיש חם

לשים תפוח על צלחת הגשה ולמסוג מעט מהרוטב ןהפירות היבשים 




תגובות