כתף טלה חגיגי בתנור עם ירקות ממש קל להכנה וטעים מאוד מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 




החומרים

1 כתף טלה במשקל של כ- 2.5 קילו

5 בצלים חתוכים לקוביות  גסות

6 גזרים מקולפים חותכים לחצאים אם הם קטנים

להשאיר שלמים

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות גדולות

כוס עגבניות שרי למי שאין יכול לוותר

6 תפוחי אדמה לא מקולפים חתוכים לקוביות גסות


לשים את כל הירקות בתבנית מלבנית גדולה מרופדת

בנייר אפייה ומתחתיה נייר אלומיניום


לתבל את הירקות עם

1.5 כפיות פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה

מעט פלפל שחור

1 כפית מלח

3 כפות שמן זית 

2 ענפי רוזמרין או טימין

מעט עלי מרווה

אפשר גם 2 שיני שום כתוש

לערבב את כל הירקות


להניח את כתף הטלה על הירקות לסדר מצידה

מהירקות שתהיה יפה בנראות להגשה

לפזר מעט מחל על הכתף מלמטה ומלמעלה


להכין מרינדה בקערה

1 כף חרדל גרגירים

1.5 כפות חרדל חלק

2 כפות דבש או סילאן

מעט פפריקה חריפה

מעט פלפל שחור

1/4 כפית מלח

2 כפיות פפריקה מתוקה

34 כפות שמן זית

לערבב היטב

ולמרוח על הכתף

מלמטה ומלמעלה


לפזר מעל מעט רוזמרין

מעט עלי מרווה  או אורגנו או טמין


עוטפים עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף

מהודק היטב לתבנית

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות

אפייה  3 שעות  .


לאחר 3 שעות אפייה להוריד את הניירות מעל


לחמם את התנור ל-200 מעלות

להחזיר לתנור להזהבה של הכתף ותפוחי האדמה

 כ-20 דקות לערך


 את הנוזלים שנשארו בתבנית ניתן לאסוף ולצמצם מיט בסיר קטן ולהגיש על הבשר








תגובות