בקלאווה משגעת מהירה עם בוטנים או שקדים פרווה,צמחוני טבעוני מטבח בקלי קלות ליהי קרויץVegan baklava with peanuts or nuts quick recipe in English listed at the end of the video
An English recipe is listed below
החומרים בצק עלים מרודד
תבנית 35×30 ס"מ
למלית
300 גרם בוטנים או אגוזים קצוצים גס
לא אפויים !!!!!!
3 כפות סוכר
1 כף סילאן
1 כפית שטוחה קינמון
לערבב ביחד
להכין סירופ סוכר ולקרר בחוץ
1 כוס סוכר לבן מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה 150 גרם
1 כוס מי ברז מדוד בכוס חד פעמית 150 גרם
כפית תמצית וניל
אפשר להוסיף גם גרגיר הל כתוש
לשים הכל בסיר קטן להביא לידי רתיחה ולהרתיח כשתי דקות על אש בינונית עד שהסירופ מעט מסמיך
ולקרר
לשמן את התבנית
לרפד את התחתית עם בצק עלים בגודל התחתית
לפזר את המלית להדק
לכסות עם בצק עלים שיכסה את כל המלית
לחתוך למנות באלכסון רק את הבצק מלמעלה
לאפות בתנור שחומם מראש ל160 מעלות עד שמזהיב
בערך כ-35 דקות
ישר כשהבקלאןוה יוצאת מהתנור והיא חמה מאוד לשפוך עליה את הסירופ שהכנו מראש והתקרר בחוץ
The ingredients are puff pastry
Template 35×30 cm
for stuffing
300 grams of unbaked coarsely chopped peanuts or nuts
3 tablespoons of sugar
1 tablespoon of silane
1 flat teaspoon cinnamon
mix together
Make sugar syrup and cool outside
1 cup of white sugar measured in a disposable plastic cup for a cold drink 150 grams
1 cup of tap water measured in a 150 gram disposable cup
teaspoon of vanilla extract
You can also add crushed cardamom grain
Put everything in a small pot and bring to a boil and boil for about two minutes on medium heat until the syrup thickens a little
and cool
grease the mold
Line the bottom with puff pastry the size of the bottom
Spread the filling to tighten
Cover with puff pastry that will cover the entire filling
Cut diagonally into portions only the dough from above
Bake in an oven preheated to 160 degrees until golden
About 35 minutes
As soon as the baklava comes out of the oven and is very hot, pour the syrup on it that we prepared in advance and cooled outside
תגובות
הוסף רשומת תגובה