בקלאווה משגעת מהירה עם בוטנים או שקדים פרווה,צמחוני טבעוני מטבח בקלי קלות ליהי קרויץVegan baklava with peanuts or nuts quick recipe in English listed at the end of the video

 









An English recipe is listed below



החומרים בצק עלים מרודד

תבנית 35×30 ס"מ


למלית 

300 גרם בוטנים או אגוזים קצוצים גס

 לא אפויים !!!!!!

3 כפות סוכר

1 כף סילאן

1 כפית שטוחה קינמון

לערבב ביחד


להכין סירופ סוכר ולקרר בחוץ

1 כוס סוכר לבן מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה 150 גרם

1 כוס מי ברז מדוד בכוס חד פעמית 150 גרם

כפית תמצית וניל

אפשר להוסיף גם גרגיר הל כתוש

לשים הכל בסיר קטן להביא לידי רתיחה ולהרתיח כשתי דקות על אש בינונית עד שהסירופ מעט מסמיך

ולקרר


לשמן את התבנית

לרפד את התחתית עם בצק עלים בגודל התחתית

לפזר את המלית להדק

לכסות עם בצק עלים שיכסה את כל המלית


לחתוך למנות באלכסון רק את הבצק מלמעלה


לאפות בתנור שחומם מראש ל160 מעלות עד שמזהיב

בערך כ-35 דקות

ישר כשהבקלאןוה יוצאת מהתנור והיא חמה מאוד לשפוך עליה את הסירופ שהכנו מראש והתקרר בחוץ

The ingredients are puff pastry


 Template 35×30 cm



 for stuffing


 300 grams of unbaked coarsely chopped peanuts or nuts


 3 tablespoons of sugar


 1 tablespoon of silane


 1 flat teaspoon cinnamon


 mix together



 Make sugar syrup and cool outside


 1 cup of white sugar measured in a disposable plastic cup for a cold drink 150 grams


 1 cup of tap water measured in a 150 gram disposable cup


 teaspoon of vanilla extract


 You can also add crushed cardamom grain


 Put everything in a small pot and bring to a boil and boil for about two minutes on medium heat until the syrup thickens a little


 and cool



 grease the mold


 Line the bottom with puff pastry the size of the bottom


 Spread the filling to tighten


 Cover with puff pastry that will cover the entire filling



 Cut diagonally into portions only the dough from above



 Bake in an oven preheated to 160 degrees until golden


 About 35 minutes


 As soon as the baklava comes out of the oven and is very hot, pour the syrup on it that we prepared in advance and cooled outside

תגובות