שטרודל תפוחים מהיר וטעים פרווה צחוני וטבעוני Quick vegan apple strudel מטבח בקלי קלות

 






English recipe listed below



החומרים בצק עלים מרודד

תפוח חתוך לחצאי פרוסות דקות 3 מ"מ עובי

מעט סוכר 

מעט קינמון


למריחה ולקישוט:

מעט ריבת משמש

מעט שקדים אפויים או אגוזי מלך קצוצים


אופן ההכנה


חותכים רצועת בצק עלים בגודל מעט יותר גדול 

מרוחב התפוח החתוך

צריך להיות רווח של חצי ס"מ בין התפוחים

לקצוות הבצק

מורחים כף שטוחה ריבה  באמצע הבצק


מניחים על הריבה תפוחים שמסודרים כרעפים לכל אורך הבצק להשאיר רווח קטן בינהם לבין הבצק

מפזרים על התפוחים מעט סוכר ומעט קינמון

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות

עד שהבצק קריספי

מורחים עם מברשת על הכל ריבת משמש

ומפזרים מסביב  לבצק שבבי שקדים או אגוזים


The ingredients are puff pastry
Apple cut in half
Thin slices 3 mm thick
A little sugar
A little cinnamon

for application and decoration

A little apricot jam
A few baked almonds
or chopped walnuts

Preparation

Cut a strip of puff pastry
 slightly larger in size
from the width of the cut apple
There should be a gap of half a centimeter
among the apples
to the edges of the dough
Spread a flat spoon of jam
in the middle of the dough

Place on top of the jam
 Apples that are arranged like tiles
along the entire length of the dough
Leave a small space between them and the dough
sprinkle over the apples
 A little sugar and a little cinnamon
Bake in a preheated oven
at 170 degrees for about 25 minutes
until the dough is crispy
Apply with a brush on
Everything is apricot jam
and sprinkle around the dough
Almond or walnut chips


תגובות