עוגת דבש נהדרת עם קרמל אגוזים מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 



החומרים לעוגה

מדוד בגרמים או בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה


לשים בקערה

3 שקיות תה רצוי ארל גריי

לשים 1.5 כוסות מים רותחים 225 גרם

לערבב

להוסיף

3 כפות ממרח תמרים 100 גרם

2.5 כפיות אבקת קפה נמס

1.5 כפיות קינמון

לערבב ולשים בצד


בקערה שנייה לשים

1 כוס סוכר לבן 100 גרם

1 כוס דבש 220 גרם

1.5 שמן קנולה או חמניות 200 גר

1/2  כפית מלח

4 ביצים גדולות

1.5 כפיות אבקת אפייה

1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה

לערבב הכל

להוסיף לסרוגין

5 כוסות קמח מנופה 500 גרם  ואת תערובת התה

פעם להוסיף קמח לערבב ופעם להוסיף תה ולערבב

וכך לערבב עד שהעוגה חלקה

הוספתי  בערך 100 גרם אגוזי מלךגרוסים גס

וחופן של צימוקים כחמישים גרם 

ולערבב


לשמן תבנית גדולה 24 ס"מ  גבוהה, או כמה תבניות 

אינגליש

לשפוך את העיסה

ולאפות בתנור חם 160 מעלות כשעה שעה ורבע


לקרמל אגוזים

לשים בסיר על הגז

3/4 כוס סוכר חום כהה 100 גרם

1/4 כוס מים 50 גרם

לבשל מעט עד שהסוכר מומס

  אם אין לכם סוכר לבן תשימו סוכר לבן ומים

ותבשלו לקרמל בהיר

להוסיף 1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

להוסיף 1/3 כוס חלב 60 גרם לערבב

להוסיף 75 גרם חמאה או מרגרינה או חמאת קוקוס

לערבה עד שהחמאה מומסת

להוסיף כ-150 גרם אגוזים לערבב

ולבשל כשתיים שלוש דקות עד שהקרמל יותר מסמיך

כשהקרמל מתקרר הוא טיפה מסמיך

ניתן לדלל עם כשתי כפות מים רותחים לפי הצורך

עד שיש לכם קרמל נוח למריחה


לשחרר את העוגה מהתבנית לשים על צלחת הגשה

ולשפוך מעל את קרמל האגוזים 




תגובות