החומרים לעוגה
מדוד בגרמים או בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה
לשים בקערה
3 שקיות תה רצוי ארל גריי
לשים 1.5 כוסות מים רותחים 225 גרם
לערבב
להוסיף
3 כפות ממרח תמרים 100 גרם
2.5 כפיות אבקת קפה נמס
1.5 כפיות קינמון
לערבב ולשים בצד
בקערה שנייה לשים
1 כוס סוכר לבן 100 גרם
1 כוס דבש 220 גרם
1.5 שמן קנולה או חמניות 200 גר
1/2 כפית מלח
4 ביצים גדולות
1.5 כפיות אבקת אפייה
1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה
לערבב הכל
להוסיף לסרוגין
5 כוסות קמח מנופה 500 גרם ואת תערובת התה
פעם להוסיף קמח לערבב ופעם להוסיף תה ולערבב
וכך לערבב עד שהעוגה חלקה
הוספתי בערך 100 גרם אגוזי מלךגרוסים גס
וחופן של צימוקים כחמישים גרם
ולערבב
לשמן תבנית גדולה 24 ס"מ גבוהה, או כמה תבניות
אינגליש
לשפוך את העיסה
ולאפות בתנור חם 160 מעלות כשעה שעה ורבע
לקרמל אגוזים
לשים בסיר על הגז
3/4 כוס סוכר חום כהה 100 גרם
1/4 כוס מים 50 גרם
לבשל מעט עד שהסוכר מומס
אם אין לכם סוכר לבן תשימו סוכר לבן ומים
ותבשלו לקרמל בהיר
להוסיף 1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
להוסיף 1/3 כוס חלב 60 גרם לערבב
להוסיף 75 גרם חמאה או מרגרינה או חמאת קוקוס
לערבה עד שהחמאה מומסת
להוסיף כ-150 גרם אגוזים לערבב
ולבשל כשתיים שלוש דקות עד שהקרמל יותר מסמיך
כשהקרמל מתקרר הוא טיפה מסמיך
ניתן לדלל עם כשתי כפות מים רותחים לפי הצורך
עד שיש לכם קרמל נוח למריחה
לשחרר את העוגה מהתבנית לשים על צלחת הגשה
ולשפוך מעל את קרמל האגוזים
תגובות
הוסף רשומת תגובה