צ'לי בקר חגיגי מספר 5 עם ירקות טעם מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 






החומרים 

בשר כתף בקר מספר 5

לשים אותו בתבנית אפייה גבוהה

לפזר עליו

מעט מלח

מעט פלפל שחור

מעט פפריקה חריפה

1 כפית פפריקה מתוקה

2 כפות שמן זית

ולמרוח את הכל על הבשר מלמטה ומלמעלה


להכין את הירקות

4 בצלים חתוכים לקוביות גסות

5 תפוחי אדמה לא מקולפים שטופים לקוביות גסות

3-4 גזרים חתוכים למקלות או לחתיכות גדולות

לפזר את הירקות מסביב לבשר

לפזר מעליהם מעט מלח,מעט פלפל דחור מעט פפריקה מתוקה

ושתי כפות שמן זית

6 עלי דפנה

לאפות בתנור על 200- 220 מעלות עד שהנתח

יותר זהוב כחצי שעה או לפי הצורך

להוסיף 1 קופסה מסוננת של פטריות חתוכות או שלמות

לשפוך מי ברז עד גובה הבשר

לכסות עם מכסה

או נייר אפייה ועליו נייר כסף

להחזיר לתנור  ל-180 מעלות כשעה וחצי


לחכות 20 דקות לתת לבשר להתקרר אפשר להוציא מהתבנית

לזרר את הקירור

כשהבשר התקרר לפרוס לפרוסות בעובי של כ-4 מ"מ


לצירעם הירקות  שבתוך התבנית להוסיף

 עוד חצי כפית מלח חצי כפית פלפל שחור 

לערבב

להחליק את הנתח חתוך לתוך ציר הבישול

אם חסרים נוזלים להוסיף מי ברז עד גובה 

להחזיר לתנור למשך כחצי שעה עד שעה

 ללא מכסה עד שהבשר ממש רך

זהו ניתן להכין יומיים מראש ולהגיש

תגובות