שבלולי פיצה תלישה רכים וטעימים עם צהובה ותוספות מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ












החומרים מדודים בכוסות חד פעמיות
או במשקל

לשים בקערת המיקסר עם וו לישה

1 ק"ג קמח עם שמרים
למי שאין קמח שמרים שישים
1 קילו קמח לבן פלוס

2 כפות שמרים יבשים
בצד השני ממול השמרים לשים
1.5 כפיות מלח
3/4 כוסות סוכר 100גרם
1/2 כוס שמן זית 80 גרם

להתחיל להפעיל את המיקסר ולשים
מים פושרים לפי
הצורך אני שמתי  בערך 
כשלוש כוסות
אבל אתם מוסיפים מים פושרים  בהדרגה לפי הצורך
_____


עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק

לערבל כשמונה דקות על מהירות בינונית
לאחר מכן להוריד את הבצק
מ-וו הלישה
לפזר מעל מעט קמח לכסות 
בניילון נצמד ולהתפיח
עד שהבצק מכפיל את נפחו
כמה זמן שצריך להתפיח

לאחר תפיחה ראשונה לערבל
לכמה שניות את הבצק עד
שמהבצק יוצא האוויר
להוריד מ-וו הלישה לפזר מעל
מעט קמח לכסות עם ניילון נצמד

ולהתפיח תפיחה שנייה עד שהבצק 
מכפיל את נפחו-כמה זמן שנדרש

לאחר שהבצק תפח להוריד אותו
לשולחן עבודה מקומח
לחלק לשלושה חלקים


לרדד חלק אחד למלבן בגודל
של כ - 50x40  ס"מ
בעובי של כשלושה מילימטר

לפזר מעל רוטב עגבניות מקופסה
או רוטב 🍕 🍕 פיצה
לפזר גבינה צהובה כ-150 גרם
פיזרתי גם כארבעים גרם גבינה צפתית
חצי כוס טבעות זיתים
לזלף מעט שמן זית
מעט פלפל שחור
אפשר לשים שום ברוטב
מעט אורגנו יבש או טימין
לגלגל לרולדה
לחתוך למנות בעובי  של כ-4 ס"מ

לרולדה אחת
לשים בתבנית מעט עמוקה בערך 45x40ס"מ
 נייר אפייה לשמן מעט עם שמן זית
להניח את השבלולים צמודים אחד לשני

למרוח בביצה טרופה
שעורבבה עם 1 כף שמן זית
1 כף מים לקשקש ביחד ולמרוח
על השבלולים

לפזר עליהם מעט שומשום
אפשר גם לזלף מעט שמן זית
ומעט גבינה צהובה מגורדת

להתפיח עד שהמאפה מכפיל את נפחו

לאפות בתנור שחומם מראש
ל-180-190 מעלות
ולאפות כ-25 דקות לפי הצורך













תגובות