קציצות דגים פיקנטיות בסגנון מרוקאי עם גרגירי חומוס ברוטב עגבניות מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 






החומרים 


לשים בקערה

1 קילו דגים טחונים 
אפשר בקלה או בקלה ונסיכה

אפשרי להזמין בחנות דגים או לטחון לבד

1 בצל קצוץ דק מאוד
1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
3 כפות פירורי לחם או לפי הצורך
2 ביצים
2.5 כפות שמן זית
1/2 כפית כמון
מעט פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה מלח

לערבב הכל היטב


לרוטב העגבניות

לחמם סיר רחב


ולשים 2 כפות שמן זית
לטגן בצל 1 גדול חתוך לרצועות
עד שהבצל יותר רך
להוסיף
2-3 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום

לטגן כרבע דקה

ולהוסיף

1 קופסה שימורי גרגירי חומוס מסוננים 330 גרם לערבב

להוסיף 1 קופסה עגבניות חתוכות דק ולערבב 440 גרם

להוסיף כ-4 כוסות מי ברז
1 כפית שטוחה מלח
להביא רתיחה ולבשל על אש יותר קטנה כ-10 דקות

להוסיף

3 כפיות רסק עגבניות
1 כפית סוכר 
מעט כמון
לערבב

ליצור בעזרת ידיים רטובות 
קציצות עגולות מהדגים בגודל של משמש
ולשים בתוך הרוטב

לאחר שהכנו את הקציצות לנער את הסיר כדי שהרוטב
יכסה את הקציצות
להנמיך את האש ולבשל כעשרים עשרים וחמש דקות

לאחר שהקציצות מוכנות לפזר מעל מעט פיטרוזיליה או כוסברה קצוצה
להגיש עם קוסקוס או פסטה או אורז ופירה








תגובות