דג סלמון גרבלקס מעדן טעים וזול מקניה בריא מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ






                        



לדג
כ-600 גרם דג סלמון טרי
עם העור נקי שטוף
וליבש בין נייר מגבת


בקערה לשים

6 כפות מלח גס
6 כפות סוכר לבן
חצי כוס שמיר קצוץ דק


לערבב היטב

לקחת תבנית קטנה

לרפד אותה בניילון נצמד לא לחתוך
את הניילון
לשים על הניילון נצמד חצי מכמות
תערובת המלח בגודל נתח הדג
להניח את הדג כשהעור כלפי מעלה

לכסות את הנתח בשארית תערובת המלח
לבדוק שכל הדג יהיה מכוסה בתערובת
המלח מלמעלה ומלמטה

לכסות את הדג היטב עם ניילון הנצמד מכל הצדדים שהמלח לא יצא החוצה

לשים על הכל משקולות זה יכול להיות
כמה בקבוקי מים
או קופסאות שימורים
לשים במקרר ל-24 שעות מנוחה

לאחר מנוחה של 24 שעות
להוציא את הדג ולשטוף את תערובת המלח מתחת הברז
ליבש בנייר מגבת
הצעות איחסון והגשה

לחתוך לפרוסות דקות לשים בכלי רחב

לחתוך בצל בינוני לקוביות קטנות 
לפזר על הבצל מעט חומץ,מעט מלח,מעט שמן זית מעט פלפל שחור לערבב ולפזר על הדג
לפזר גם מעט שמיר קצוץ

לקחת שתי כפות שמן זית וכפית חומץ
לערבב ולזלף על הדג

לכסות עם מכסה ולשים במקרר
זה מוכן לאכילה






תגובות