עוגת שיש גבוהה טעימה פרווה צמחוני מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ


עוגת שיש גבוהה ומאוד טעימה



                         

 


                
                      
                   

      
English recipe listed below

הכל מדוד בגרמים או בכוס חד פעמית לשתייה קרה


החומרים
7 ביצים גדולות xL מופרדות לחלמונים 
וחלבונים

את החלבונים לשים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה

את החלמונים לשים בקערת ערבוב שנייה
להוסיף לחלמונים
3/4 כוס שמן קנולה או חמניות 100 גרם
3/4 כוס סוכר לבן 100 גרם
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
לערבב עם מטרפה ולהוסיף
1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
1.1/3  כוסות מיץ תפוזים טרי או קנוי 230 גרם
לערבב ולהוסיף
3.5 כוסות קמח מנופה 350 גרם
לערבב היטב עד שהעיסה חלקה

את החלבונים להתחיל להקציף וכאשר הם מתחילים להלבין להוסיף בהדרגה
1 כוס סוכר לבן 160 גרם
להקציף עד שהקצף יציב ונוקשה

אופן העירבוב לקחת את עיסת החלמונים 

ולערבב פנימה כשתי כפות גדושות חלבונים מוקצפים בעטיפה בזהירות

לקחת עוד כשתי כפות גדושות חלבונים ולערבב לתוך החלמונים
עכשיו לקחת את שאר החלבונים ולערבב בעטיפה עם החלמונים
עד שהעיסה הומוגנית

לשמן תבנית גבוהה 26 ס"מ

לשפוך שלושת רבעי עיסה לתבנית
את שליש העיסה לערבב היטב עם כף וחצי קקאו מנופה
וכף מיץ תפוז
לשפוך את העיסה החומה על העיסה הלבנה 
ולערבב כשיש עם כף

לאפות בתנור שחומם מראש ל150 מעלות לאפות
כשעה שעה ו -10 דקות לפי הצורך


לאחר שהעוגה התקררה לחלץ אותה מהתבנית
לשים על צלחת הגשה

ניתן לבזוק אבקת סוכר
או להמיס שוקולד

150 גרם שוקולד להמיס במיקרוגל או בבאן מארי
כאשר הוא מומס להוסיף 1.5 כפות שמן קנולה
לערבב היטב ולצפות את העוגה


Everything is measured in grams or in a disposable cup for a cold drink
the materials
7 large xL eggs separated into yolks
and proteins
Put the egg whites in the mixer bowl with the whisk
Put the egg yolks in a second mixing bowl
add to egg yolks
3/4 cup canola or sunflower oil 100 grams
3/4 cup white sugar 100 grams
1 teaspoon vanilla extract
1/4 teaspoon of salt
mix with a whisk and add
1 bag of baking powder 10 grams
1.1/3 cups fresh or purchased orange juice 230 grams
mix and add
3.5 cups of sifted flour 350 grams
Mix well until the pulp is smooth

Start whipping the egg whites and when they start to whiten add gradually
1 cup of white sugar 160 grams
Whip until the foam is stable and stiff

The mixing method to take the egg yolk pulp

and mix in about two spoonfuls of whipped egg whites in a wrapper carefully

Take another two spoonfuls of egg whites and mix into the egg yolks






Now take the rest of the egg whites 
and mix in a wrapper with the egg yolks
until the pulp is homogeneous

Grease a 26 cm high pan

Pour three quarters of the dough into the mold
Mix the third of the pulp well with a spoon and a half of sifted cocoa
and a spoonful of orange juice
Pour the brown pulp over the white pulp
and mix when there is with a spoon

Bake in an oven preheated to 150 degrees
About an hour and 10 minutes as needed


After the cake has cooled, take it out of the pan
put on a serving plate

You can sprinkle powdered sugar
or melt chocolate

Melt 150 grams of chocolate in the microwave or in a bain marie
When it is dissolved, add 1.5 tablespoons of canola oil
Mix well and cover the cake


תגובות