קציצות פראסה עם בשר




החומרים
5 פרסות גדולות
500 גרם בשר טחון
בקר או עוף או הודו
1 בצל גדול קצוץ דק.
1/3 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
3 ביצים
מעט פלפל לבן
1 כפית שטוחה מלח
2 כפות שמן זית
1/4 כפית בהרט
2 כפיות פפריקה מתוקה
כ-6 כפות קמח מצה לפי הצורך
עד שמקבלים עיסה נוחה ליצירת קציצות



אופן ההכנה
לחתוך את הפרסה החלק הירוק אבל להשאיר 10
ס"מ מהירוק שמחובר לחלק הלבן
לחצות לאורך ולנקות היטב מהחול
בין עלי הפראסה
לחתוך אותם לפרוסות
ולבשל בסיר גדול עם מים
עד אשר הפראסה יותר רכה כעשרים וחמש דקות
לסנן את הפראסה

 ולסחוט היטב

לטחון את הפראסה במעבד מזון
או במכונת בשר

לערבב את כל החומרים ביחד

לחמם מחבת רצוי טפלון
לשים שמן כ-2 מ"מ גובה

להרטיב את הידיים עם מעט מים בקערה

לקחת מן העיסה בגודל של כדור
פינג פונג ליצור קציצה עגולה
ולמעוך אותה מעט
להניח בשמן
ןלטגן צד אחד להפוך לצד השני
בערך טיגון של כ - 4-5 דקות
סך הכל
ניתן לאכול קר או חם

תגובות