לחמניות רכות ארוכות מעולות מבצק פרווה,צמחוני וטבעוני מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ






לשים בקערת המיקסר עם וו לישה

1 ק"ג קמח עם שמרים
למי שאין קמח שמרים שישים
1 קילו קמח לבן פלוס
2 כפות שמרים יבשים
בצד השני ממול השמרים לשים
2 כפיות מלח
5 כפות סוכר
7 כפות שמן זית
להתחיל להפעיל את המיקסר ולשים
מים פושרים לפי
הצורך
_____
בערך שמתי בין כוס וחצי לשניים
עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק

לערבל כשמונה דקות על מהירות בינונית
לאחר מכן להוריד את הבצק
מ-וו הלישה
לפזר מעל מעט קמח לכסות 
בניילון נצמד ולהתפיח
עד שהצק מכפיל את נפחו
כמה זמן שצריך להתפיח

לאחר תפיחה ראשונה לערבל
לכמה שניות את הבצק עד
שמהבצק יוצא האויר
להוריד מ-וו הלישה לפזר מעל
מעט קמח לכסות עם ניילון נצמד
ולהתפיח תפיחה שנייה עד שהבצק 
מכפיל את נפחו-כמה זמן שנדרש

לאחר שהבצק תפח להוריד אותו
לשולחן עבודה מקומח
לחלק לשלושה חלקים
ולעבוד רק עם חלק אחד
את שליש הבצק חילקתי לכדורים
בגודל של קלמנטינה גדולה


לגלגל לנקניק באורך
מהודק באורך
של כ-15 ס"מ
להניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
להניח כל אחד במרחק מהשני

להבריש עם ביצה  מקושקשת שעורבבה עם כף 
שמן זית וכף מי ברז
להבריש את הלחמניות
עם הביצה ולפזר מעל שומשום



להתפיח את הלחמניות עד שהם מכפילות את נפחם

לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות
לאפות כ-17 דקות
לא ליבש







תגובות