לחמניות משגעות עם שום ושמן זית פרווה,צמחוני וטבעוני ממטבח בקלי קלות ליהי קרויץ







החומרים

לשעם בקערת המיקסר עם וו לישה

1 ק"ג קמח עם שמרים
למי שאין קמח שמרים שישים
1 קילו קמח לבן פלוס
2 כפות שמרים יבשים
בצד השני ממול השמרים לשים
2 כפיות מלח
5 כפות סוכר
7 כפות שמן זית
להתחיל להפעיל את המיקסר ולשים
מים פושרים לפי הצורך
בער שמתי בין כוס וחצי לשניים
עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק

לערבל כשמונה דקות על מהירות בינונית
לאחר מכן להוריד את הבצק
מ-וו הלישה
לפזר מעל מעט קמח לכסות 
בניילון נצמד ולהתפיח
עד שהצק מכפיל את נפחו
כמה זמן שצריך להתפיח

לאחר תפיחה ראשונה לערבל
לכמה שניות את הבצק עד
שמהבצק יוצא האויר
להוריד מ-וו הלישה לפזר מעל
מעט קמח לכסות עם ניילון נצמד
ולהתפיח תפיחה שנייה עד שהבצק 
מכפיל את נפחו-כמה זמן שנדרש

לאחר שהבצק תפח להוריד אותו
לשולחן עבודה מקומח
לחלק לשלושה חלקים
ולעבוד רק עם חלק אחד
את שליש הבצק חילקתי
ל-4 חלקים מי שרוצה לחמניות 
פחות ארוכות שיחלק לחמש חלקים
בערך כל חלקבגודל כמו כדור טניס
לגלגל לנקניק באורך
של כ-שלושים ס"מ
להניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
להניח כל אחד במרחק מהשני

להבריש עם ביצה  מקושקשת שעורבבה עם כף 
שמן זית וכף מי ברז
להבריש את הלחמניות
לחרוץ חריצים לאורך הלחמניות
כשלוש ארבע חריצים

לקחת חצי מכמות שמן הזית והשום
החצי השני לשים בקערה אחרת
ונמרח על הלחמניות חצי כמות משמן 
הזית עם השום
לפזר מעל מעט מלח גס זה מוסיף יופי של קרנצ'יות
למי שאין אז שיפזר מעט מלח רגיל


להתפיח את הלחמניות עד שהם מכפילות את נפחם

לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות
לאפות כ-17 דקות

לאחר שהלחמניות יצאו מהתנור למרוח
בחצי השני של שמן הזית עם השום



לשמן השום
כ-4-שיני שום מעוכות
כ-5 קוביות עשבי תיבול קפואים
אפשר גם פסטו

ולמי שאין שישים
כחצי כוס פיטרוזיליה קצוצה דק מאוד
אפשר גם פיטרוזיליה ובזיליקום
8 כפות שמן זית
מעט פלפל שחור או לבן
לערבב הכל



תגובות