עוגת לימון משגעת עם פטל או דובדובנים מהירה Quick lemon cake with raspberries or cherries ערבוב בקערה אחת מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ







English recipe listed below




החומרים לעוגה
הכל מדוד במשקל או בכוס חד פעמית
מפלסטיק לשתייה קרה

(כוס פלסטיק חד פעמית שווה ל-3/4 כוס
מדידה בינלאומית)

לשים בקערה ערבול

3/4 כוס סוכר לבן  130 גרם
קורט מלח
250 גרם שמנת להקצפה
1 כפית תמצית וניל
1 גרידת לימון גדול
2 ביצים
לערבב להוסיף
50 גרם חמאה מומסת לערבב
1.3/4 כוסות קמח תופח 175 גרם
למי שאין קמח תופח שישים קמח
 רגיל פלוס 1 כפית אבקת אפייה
לערבב
לשים בתבנית אינגליש קייק מרופדת
 בנייר אפייה
לשפוך את העיסה  ליישר 
לפזר על כ-1כוס פטל או  דובדובנים 
ללא גלענים או אוכמניות
לאפות בתנור חם 160 מעלות 
אפייה כ-40 דקות לפי הצורך 
לא לייבש
לאחר שהעוגה התקררה מעט מכינים ציפוי
1 כוס אבקת סוכר 
מוסיפים מי ברז ממש מעט עד 
שמתקבל ממרח כמו טחינה גולמית
למרוח על העוגה 
ולגרד מעל הציפוי מעט גרידת לימון
לשמור את העוגה מכוסה במקרר

The ingredients for the cake
 Everything is measured by weight or in a disposable cup
 Plastic for cold drinks

 (A disposable plastic cup is equal to 3/4 cup
 international measurement)


 Put in a mixing bowl


 3/4 cup white sugar 130 grams

 Pinch of salt

 250 grams of whipping cream

 1 teaspoon vanilla extract

 1 large lemon zest

 2 eggs

 mix to add

 Mix 50 grams of melted butter

 1.3/4 cups of self-raising flour 175 grams

 For those who do not have flour, sixty flour will be given

 Regular plus 1 teaspoon baking powder

 to stir

 Put in a lined English cake pan

 in baking paper

 Pour the pulp to straighten

 Sprinkle on about 1 cup of raspberries or cherries

 No grapes or blueberries

 Bake in a hot oven at 160 degrees

 Bake for about 40 minutes as needed

 Do not dry

 After the cake has cooled a little, prepare the frosting

 1 cup powdered sugar

 Add tap water very little until

 which is obtained from a spread like raw tahini

 spread on the cake

 and grate a little lemon zest over the coating

 Keep the cake covered in the refrigerator

תגובות