פיתות ביתיות משגעות בתנור במלית גבינות וירקות ממטבח בקלי קלות ליהי קרויץ




An English recipe is listed below

החומרים
לשים במיקסר עם וו לישה

1 קילו קמח מנופה עם שמרים
למי שאין קמח שמרים שישים

1 קילו קמח לבן ועוד 2 כפות
שמרים יבשים ,או חבילה שמרית
או קוביה שמרים טריים

מהצד השני של הקמח
לא ליד השמרים
לשים 
1.5 כפות סוכר
2 כפיות מלח
4 כפות שמן זית

להתחיל לערבל על מהירות 
בינונית 
ולהוסיף מים פושרים לפי הצורך
בערך 1.5-2 כוסות מים
לפי הצורך עד שמתקבל בצק
רך מאוד
טיפה דביק
לערבל כשמונה דקות במיקסר
עד שהבצק מתגבש לכדור
במהלך הלישה הוספתי עוד מעט קמח 
לעזור לבצק להאסף לכדור

לאחר כשמונה דקות לישה
להוריד את הבצק מהמלוש
להשאיר בקערה
לפזר מעל מעט קמח 
לכסות בניילון נצמד
ולתת לבצק לתפוח עד שהוא
מכפיל את נפחו כמה זמן שנדרש

לאחר שהבצק תפח לסובב מעט את המיקסר
עד שהבצק מוריד את האויר
להוריד מהמלוש
לפזר מעל מעט קמח לכסות בניילון נצמד
ולתת לבצק להכפיל את נפחו כמה זמן שנדרש

בינתיים להכין ירקות בתנור
2 פלפלים חתוכים לרצועות קצרות
4 בצלים חתוכים לחצי ולרצועות
2 חצילים בינוניים חתוכים
לחצאי פרוסות
אפשר גם פטריות
בטטה
לשים בתבנית גדולה להוסיף 
1 כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור
3 כפות שמן זית
לערבב הכל היטב לשטח בתבנית
לאפות בתנור מחומם
ל-190 מעלות כעשרים דקות
עד שהירקות יותר רכים
ולקרר
להכין גם כ-150 גרם גבינה צהובה
מגורדת
כ-100 גרם גבינה בולגרית או צפתית
מפוררת

אופן הכנת הפיתות הממולאות
להוריד את הבצק התפוח על
שולחן עבודה מקומח
לפזר עליו מעט קמח
ולחלק ל-3 חלקים שווים

נעבוד עם חלק אחד 
חילקתי ל-4 חלקים בערך כל
חלק בגודל של ככדור טניס

למתוח בצק אחד לקוטר של כעשרה
ס"מ
לשים מלית נדיבה מהירקות בתנור
לפזר עליהם מעט גבינה צהובה
 ובולגרית

לאסוף את הבצק כלפי האמצע
ולסגור מעל המלית ולהדק היטב
להפוך את החלק שסגרנו כלפי מטה
להשתדל שהצורה תשאר עגולה
למעוך עם הידיים
ובעזרת מערוך לרדד בזהירות
לעיגול בקוטר של כעשרה 12 ס"מ

כל מאפה יוצא כסנטימטר עובי

להניח נייר אפייה על תבנית גדולה
לפזר מעט שמן זית
להניח את המאפים רחוקים אחד
מהשני
לזלף מעל כל פיתה ככפית שמן זית
ולמרוח על כל הפיתה אפשר
בעזרת האצבעות להטביע
שקעים בפיתה

לחמם תנור
אפשר לאפות בשתי דרכים
על 200 -220 מעלות כשבע דקות עד הזהבה

או על 180-190 מעלות כ-15-17 דקות
עד שהפיתות זהובות אבל רכות


Put in a mixer with a kneading hook


 1 kg of white flour


 Put on one side of the flour

 1 tablespoon sugar

 1 tablespoon salt put on sugar

 And cover with the flour


 On the other side opposite the sugar put

 2 tablespoons dry yeast

 Add on the sugar

 2 tablespoons olive oil


 Start mixing in a mixer and add

 Lukewarm water as needed

 For a soft and easy-to-work dough

 Between 2-3 glasses of lukewarm water


 Let the dough mix for about 7-8 minutes quickly

 Medium

 Then sprinkle over the dough

 A little lukewarm water

 And also put a little under the dough

 Cover with cling film until the dough doubles

 The volume as long as it takes


 After swelling


 I take a bowl of tap water

 Takes a lump of dough the size of

 tennis ball

 Roll into a beautiful ball

 And place in a tray with flour

 So prepare everything


 Then take the balls and roll out

 To a thickness of 3 mm

 And to a diameter of about 15 cm


 Put in a baking pan

 3 pitas

 Bake in a very hot oven

 For a temperature of 220-240 degrees

 Bake for 5-7 minutes, do not dry

 Then take out

 And place between a towel without fabric softener

 So that the pitas do not get a softening taste
 Or between damp baking paper

 This will keep the pitas moist so they don't dry out



 Comments


תגובות