עוגת משמשים בחושה טעימה וקלת הכנה מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ



ן

החומרים
מדוד בגרמים או בכוסות פלסטיק 
חד פעמיות
לשתייה קרה
לתבנית עגולה 24 ס"מ
או 2 תבניות חד פעמיות קטנות

1 קופסאות משמשים מקופסה

250 גרם מרגרינה בטעם חמאה 
או חמאה

1 כוס סוכר 150 גרם

1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
4 ביצים לארג'
2 כוסות קמח עם גבעה קטנה
250 גרם
1 כפית אבקת אפיה


 אופן ההכנה
לשים בקערץ המיקסר עם 
בלון הקצפה
את המרגרינה הסוכר הוניל
והמלח

להתחיל להקציף לתערובת בהירה
ותפוחה 
לאחר מכן להוסיף
את הביצים בהדרגה
ביצה אחר ביצה כל אחת
אחרי 2 דקות הקצפה

כך עד שמתקבלת תערובת תפוחה
ויפה
להוסיף את הקמח ואבקת
האפייה בהדרגה  אפשר במיקסר
במהירות נמוכה
להוריד מהמיקסר
לערבב היטב עם  מרית
לשמן תבנית אפייה
לשפוך את העיסה ליישר
ולסדר למעלה משמש כשהחלק
החלק כלפי העוגה
לפזר מעל מעט סוכר ככף
לאפות בתנור שחומם מראש
ל-160 מעלות כ-40 דקות

לאחר שהעוגה מוכנה
ניתן לחמם באש 4 כפות ריבת משמש
עם כשליש כוס מים
לערבב עד שהיא סמיכה יותר
ולמרוח את העוגה עם מברשת

כמות לעוגה גדולה בתבנית מלבנית
של תנור
הכפלתי כמויות בעוד חצי

375 גרם מרגרינה
1.5 סוכר 225 גרם
1/2 כפית מלח
3 כוסות קמח עם גבעה קטנה 375 גרם
1.1/2 כפיות אבקת אפייה
6 ביצים
וניל
2 קופסאות משמש מקופסה

אופן הכנה אותו דבר

תגובות