עוגת רוגלאך טעימה פרווה,צמחוני וטבעוני מטבח בקלימרלות ליהי קרויץ







לבצק  מתאים ל-3 עוגות רוגאלך

או עוגה אחת רוגלאך והשאר רוגלאך רגיל

או עוגת רוגאלך  והשאר רוגלאך רגיל ועוגת קראנץ


מדוד בגרמים או בכוסות חד פעמיות לשתייה 
קרה
לשים במיקסר עם וו לישה
1 ק"ג קמח לבן
2 כוסות קמח מלא 200 גרם 
אם אין קמח מלא לשים במקום קמח לבן

לשים בצד אחד של הקמח

3/4 כוס סוכר 120 גרם
1/2 כף מלח

3/4 כוס שמן קנולה או  שמן חמניות
100 גרם שמן או חמאה מומסת

בצד השני של הקמח לשים
2 כפות שמרים יבשים 20 גרם
או שמרים יבשים קוביה 50 גרם
1כפית תמצית וניל

להתחיל לערבל
ולהוסיף מים פושרים לפי הצורך
עד שמתקבל בצק רך ונעים
הוספתי בערך 2.5 כוסות מים פושרים

לאחר שהתקבל בצק 
לערבל במהירות בינונית כ-7-8 דקות
עד אשר הבצק נאסף לכדור

לאחר מכן לפזר מעל הבצק קמח
ולכסות בניילון נצמד
ולהתפיח עד אשר הבצק
מכפיל את נפחו

לאחר ממכן שהבצק תפח להפעיל את המיקסר לרבע שנייה ולהוריד את נפח הבצק

להפסיק את פעולת המיקסר
להוציא את וו הלישה
לפזר מעל הבצק קמח
ולכסות שוב בניילון נצמד
ולהתפיח שוב עד שהבצק
מכפיל שוב את נפחו

לאחר מכן להוריד את הבצק על
שולחן עבודה מקומח
לחלק ל-3 חלקים שווים

לקחת חלק אחד
ולרדד על שולחן מקומח
למלבן בגודל של כ-50 ס"מ×40 ס"מ
בעובי של כ-3 ס"מ
למרוח כ-5 כפות ממרח שוקולד
לחלק ל-4 רצועות
וכל רצועה לחלק למשולשים
לגלגל כל משולש לרוגאלך

לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפייה
תבנית 26 ס"מ אני שמתי בסיר ג'חנון
לסדר את הרוגלאך כשהפתח שלהם
כלפי מטה צמוד אחד לשני
ועוד שורה של רוגלאך מעל

למרוח מעל בביצה טרופה
ולהתפיח עד שהכל מכפיל 


לפזר מעל שומשום או שבבי שקדים

אפיה ב-180 מעלות כ-35 דקות



לאחר מכן להוציא מהתנור ולהבריש
עם סירופ סוכר שישמור על רכות
וטעם עסיסי
לא חייב להדתמש בכל הסירופ למריחה
לעוגה אחת


לסירופ הסוכר לכ-2 עוגות

לשים בסיר
3/4 כוס סוכר 100 גרם
1 כוס מי ברז 160 גרם
1 כפית תמצית וניל
להביא לידי רתיחה
ולהרתיח כשתי דקות
ולכבות
ולהבריש את הקוראסונים
שיוצאים חמים מהתנור

תגובות