תפוחי אדמה מוקרמים כמו בבית קפה עם רוטב שמנת פטריות וצהובה מטבח בקלי קלות -ליהי קרויץ






החומרים

כ-700 עד קילו תפוחי אדמה
אפשר לא לקלף
לחתוך לקוביות 
ולערבב עם
מעט פלפל שחור
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית
לשים בתבנית מרופדת
ולאפות בתנור חם
190 מעלות  כ-1/2 שעה
עד שהם זהובים ורכים


לרוטב הפטריות

1 בצל גדול חתוך לקוביות בינוניות
1 קופסה פיטריות מסוננות
או טריות חתוכות

לחמם סיר
לשים 2 כפות שמן זית
1 כף חמאה
להוסיף את הבצל ולטגן
כשש דקות עד שהוא זהוב בהיר

לאחר מכן להוסיף את הפטריות 
לטגן כשתי דקות
ניתן להוסיף שן שום

לאחר כשתי דקות

להוסיף 250 גרם שמנת להקצפה
להוסיף 2 כוסות חלב
מדוד בכוס חד פעמית 
כ200-250 גרם
להוסיף מעט אגוז מוסקט
מעט פלפל שחור
כ-1/2 כפית מלח
ולערבב ולהביא לידי רתיחה

בכוס לשים
כ-2 כפות גדושות קמח או קורנפלור
להוסיף כחצי כוס מי ברז או חלב
ולערבב היטב שלא יהיו גושים

כשהחלב רתח להוסיף את הקמח אבל להוסיף חצי מהבלילה ולערבב ישר ואם חסרה עוד הסמכה מוסיפים
עוד מתערובת הקמח ומערבבים עד שמקבלים רוטב
סמיך

 לסדר בתבנית את תפוחי האדמה
לשפוך עליהם את רוטב הפטריות
מעל לפזר כ-50 גבינה צהובה מגורדת
מי שמכין בתבנית יותר גדולה
אז צריך יותר גבינה צהובה לפיזור

לאפות ב-190 מעלות עד שהגבינה מומסת וזהובה
כ-15 דקות או לפי הצורך 

תגובות