מאפה קריספי גבינות ותרד מהיר וטעים מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ







החומרים למלית התרד

1 שקית מדליוני תרד קפואים
מופשרים וסחוטים מהנוזלים

2 גביעי גבינה לבנה 500 גרם
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 כף שמן זית
70 גרם גבינה צפתית מפוררת
30 גרם גבינה בולגרית מפוררת
8מעט פלפל שחור
1/4 כפית מלח
2.5 כפות קמח ללא אבקת אפייה

לערבב הכל ביחד

לקחת רצועה של בצק עלים 45x40 ס"מ
לחתוך לשניים שרצועה אחת טיפה יותר
רחבה מהשנייה

להניח כמה כפות ממלית תרד לאורך
 הרצועה היותר צרה
באמצע הבצק להשאיר מסביב שוליים
ללא המלית

לרצועה הרחבה לחרוץ כמה חריצים
באלכסון לפחות כחמש חתכים

להניח את הרצועה החתוכה
מעל הרצועה עם מלית התרד

להדק את הקצוות 
ובעזרת מזלג להדק מסביב
וגם זה יוצר דוגמת פסים
להבריש עם ביצה טרופה
ולפזר שומשום

לאפות בתנור שחומם מראש
ל-180 מעלות
כעשרים וחמש דקות או לפי הצורך עד הזהבה
וקריספיות


תגובות