עוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן ללא מיקסר מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ







 החומרים מדודים בגרמים או בכוס
פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה

החומרים לבסיס ביסקוויטים

לשים בסיר 100 גרם חמאה
ולהמיס על האש
לכבות ולהוסיף 2 כפיות סוכר

להוסיף 200 גרם ביסקוויטים טחונים
דק זה 3/4 שרוול ביסקוויטים
לערבב היטב את העוגיות עם החמאה

לקחת רינג עגול או תבנית נשלפת
עגולה בקוטר 24 ס"מ
 אם שמתם רינג ללא תחתית לשים
מתחתיו נייר אפייה ומתחת נייר
האפייה לשים נייר אלומיניום
ולהדק את נייר האלומיניום מסביב לרינג
כדי שמלית הגבינה לא תצא החוצה מהרינג

לשמן את התבנית גם בשוליים

להניח בבסיס את העוגיות להדק אותם
לתחתית התבנית
לאפות ב-160 מעלות כשבע דקות ולקרר


לתערובת הגבינה

לשים בסיר קטן
1/3 כוס חלב 55 גרם מדוד בכוס חד פעמית פלסטיק
1 כף חמאה

להמיס
ולהוסיף
150 גרם שוקולד לבן
לערבב עד שהשוקולד מומס


לשים בקערה

2 גביעי גבינה לבנה 500 גרם
3/4 כוס סוכר 100 גרם
1 כפית תמצית וניל
2 גביעים של שמנת חמוצה 400 גרם
לערבב ולהוסיף
את השוקולד הלבן ולערבב מעט במטרפה
להוסיף
5 ביצים
לערבב

לשפוך את תערובת הגבינה
על הביסקוויטים

לאפות בתנור שחומם מראש ל-
150 מעלות נאפה כשעה וארבעים עד 
שהשוליים מעט יציבים ואמצע העוגה 
מעט רוטט
לשים בתנור קערה קטנה ים מי ברז בתחתית התנור
כדי שהעוגה לא תתבקע באפייה
מוציאים מהתנור

 ומיד מורחים את ציפוי השמנת
המהיר (שרשום למטה) על העוגה
מכניסים לתנור לשלוש דקות

לציפוי שמנת מהיר

לשים בקערה
2 גביעי שמנת חמוצה 400 גרם
2-3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
לערבב עם מטרפה עד שהסוכר מומס


תגובות