עוגת גבינה אפויה עם פירורי בצק פריך שטרויזל ללא מיקסר מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ






החומרים לבסיס הבצק

לשים בקערה
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כוס סוכר לבן 150 גרם
כפית תמצית וניל

3.3/4 כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
ללוש הכל עד שיש פירורי בצק לחים
להוציא  בצד כחצי כמות פירורים

את שאר הבצק להמשיך ללוש עוד מעט


לשמן תבנית מלבנית 40×40ס"מ
או תבנית יותר קטנה תתן עוגה יותר גבוהה
ולרפד את בסיס התבנית בבצק

לטפות בתנור חם 160 כעשר דקות 
עד הזהבה ק




למלית העוגה
3 מיכלי גבינה לבנה 750 גרם
1 גביע שמנת חמוצה 200 גרם
1 כוס סוכר  150 גרם
1 כפית תמצית וניל
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 ביצים
לערבב הכל לעיסה חלקה

כאשר הבצק התקרר מעט
לשפוך מעל את תערובת הגבינה
לפזר מעל את פירורי הבצק

לאפות בתנור חם של 150 מעלות
בערך 50-60 דקות

תגובות