בייגלה ירושלמי טעים פרווה, צמחוני וטבעוני מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ






למתכון

המתכון בגרמים או בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה כוס אחת חד פעמית שווה ל-3/4 כוס מדידה בינלאומית
לשים במיקסר עם וו לישה

1 קילו קמח לבן מנופה, אפשר גם לשים במקום קמח עם שמרים

בצד אחד של קמח לשים
1 כף סוכר
1 כף שטוחה מלח
2 כפות שמן זית

מהצד השני של הקמח לשים
2 כפות של שמרים יבשים, או 50 גרם שמרים טריים

להוסיף מי פושרים לפי הצורך עד שמתקבל בצק נעים, רך ונוח לעבודה
הוספתי בערך 2.5 כוסות מים פושרים

לערבל כ-8 דקות במיקסר

לאחר מכן להוריד את הבצק מהמלוש
לזלף מעל הבצק כחצי כוס מים פושרים
ולדאוג שהמים יכנסו מתחת הבצק
לכסות עם ניילון נצמד 
ולהתפיח את הבצק כמה זמן שנדרש עד
שהוא מכפיל את נפחו

להכין תבנית מרופדת עם נייר אפייה

להכין צלחת עם הרבה  שומשום

להכין קערה קטנה עם מים לטבילת הידיים

להרטיב את הידיים במים לקחת מהבצק חתיכה
בגודל כדור טניס לעגל לכדור
להרטיב את הידיים שוב ובעזרת האגודל ליצור
חור באמצע הבצק ולאחר מכן למתוח את הבצק
עד שמתקבל בייגלה גדול בקוטר כעשרים ס"מ

להניח את הבייגלה על השומשום ולצפות אותו משני הצדדים בשומשום
להניח על תבנית האפייה
כך להכין את כל הבייגלה
להתפיח כעשרים דקות
לאפות בתנור חם 200 - 220 מעלות
ולאפות 15-20 דקות עד הזהבה קלה


תגובות