פיצה כמו בפיצריות עם תוספות מפנקות ממטבח בקלי קלות ליהי קרוית










החומרים

ל-4 פיצות בקוטר של כ-32-40 ס"מ
לשים במיקסר עם וו לישה
1 קילו קמח מנופה עם שמרים

(אם אין קמח שמכיל שמרים
לשים 1 קילו קמח לבן
ולשים מצד אחד של הקמח
2 כפות שמרים או
50 גרם שמרים קוביה או שמרית
ומצד השני על הקמח לשים את הסוכר,
המלח ושמן הזית)


1 כף סוכר
2 כפיות שטוחות מלח
6 כפות שמן זית

להתחיל לערבל על מהירות בינונית
ולהוסיף מים פושרים
לפי הצורך עד שמתקבל בצק מעט דביק ורך
לאחר מכן לערבל על מהירות בינונית
כ-10 דקות
לאחר מכן
להוריד את הבצק מוו הלישה
לבזוק על הבצק מעט קמח
לכסות עם ניילון נצמד
ולהתפיח עד שהבצק הכפיל את נפחו
כמה זמן שנידרש

לאחר שהבצק תפח
להוציא את הניילון ולתת למערבל עירבול של
כמה שניות עד שהבצק הוריד את נפחו

להוריד אותו מוו הלישה
לפזר מעט קמח לכסות שוב
ולתת לבצק שוב לתפוח ולהכפיל את נפחו
כמה זמן שנדרש

לאחר שהבצק תפח להוריד אותו למשטח עבודה מקומח
לחלק אותו ל-4 חלקים שווים
ניתן ליצור כדור יפה
ולרדד על שולחן עבודה
ולרדד לעיגול בעובי של כ-3-4 ס"מ

רידדתי לקוטר תבנית עגולה של כ-32 ס" מ
(תבנית מיועדת לפיצה למעלה יש תמונה וקישור)

לשים על הבצק כמה כפות של רוטב עגבניות ולמרוח
חוץ מהשוליים

לפזר על כל פיצה
כ-70 גרם גבינה צהובה
לפזר מעל מעט גרגירי תירס מקופסה מסוננת
לסדר פלפלים אדומים חתוכים לפרוסות
לפזר מעט בולגרית או צפתית
או פטריות מה שאתם אוהבים

לתת לבצק לתפוח כ-20 דקות

לאפות בתנור שחומם מראש לחום גבוה כ-220 מעלות
לאפות בין 15-20 דקות עד אשר
הבצק קריספי מלמטה
והגבינה זהובה בהיר מלמעלה
לפי הצורך

חילקתי את רוטב העגבניות בערך ל-4 פיצות
למטה יש את המתכון לרוטב העגבניות



לרוטב העגבניות

לשים בקערה
1 קופסה עגבניות חתוכות דק
400 גרם
3 כפות שמן זית
מעט פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
מעט אורגנו יבש או טימין טרי או
אורגנו טרי או בזיליקום
לערבב הכל ולטעום שהכל טעים

תגובות