בגטים טעימים פרווה,צמחוני וטבעוני מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ








החומרים ל-6 בגטים

לשים בקערת המיקסר עם וו לישה

1 ק"ג קמח מנופה עם שמרים


בצד אחד של הקמח לשים
1 כף סוכר עם גבעה
1 כפית מלח


להתחיל להפעיל את המיקסר ולהוסיף

מים פושרים לפי הצורך בין 2-3 כוסות מים
עד שמתקבל בצק רך ונעים

לערבל על מהירות בינונית 10 דקות
לאחר מכן לפזר מעל קמח לכסות בניילון נצמד
ולהתפיח עד שהבצק תופח ומכפיל את נפחו
כמה זמן שנדרש

לאחר שהבצק תפח להפעיל את המיקסר
לכמה שניות עד שהבצק מאבד את הנפח
לפזר שוב קמח לכסות בניילון נצמד
ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו כמה
זמן שנדרש


לאחר שהבצק תפח בפעם השנייה להוריד אותו 
לשולחן עבודה מקומח
לשטח למלבן עבה

לחתוך ל-6 רצועות

מכל רצועה להכין בגט באורך כ- 40 ס"מ

רצוי לצפות בסרטון

להניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
או בתבנית מיוחדת לבגטים


קישור לאתר לתבניות בגטים ועד דברים למטבח

https://s.click.aliexpress.com/e/_dViJwPg


להבריש את הבגטים מלמעלה במעט שמן זית
לחרוץ חריצים כ-5-6 על הבגטים
ולהתפיח אותם עד שהבגט מכפיל את נפחו

לחמם תנור על 220-240 מעלות

בדיוק לפני האפיה לשים בקערה קוביות קרח
ולהניח את הקערה בתחתית התנור
הקרח יצור אדים שיתרמו ליצירת קרנצ'יות על הבגט
לשים את הבגטים בתנור
ולאפות אותם כ-20-25 דקות
עד שהבגט זהוב וקריספי



תגובות