קרואסון שוקולד פרווה, צמחוני מבצק קל ונוח לעבודה כמה טעים בקלי קלות







לבצק 
מדוד בגרמים או בכוסות חד פעמיות לשתייה 
קרה
לשים במיקסר עם וו לישה
1 ק"ג קמח לבן
2 כוסות קמח מלא 200 גרם 
אם אין קמח מלא לשים במקום קמח לבן

לשים בצד אחד של הקמח

3/4 כוס סוכר 120 גרם
1/2 כף מלח

3/4כוס שמן קנולה או  שמן חמניות
100 גרם שמן או חמאה מומסת

בצד השני של הקמח לשים
2 כפות שמרים יבשים 20 גרם
או שמרים יבשים קוביה 50 גרם
1כפית תמצית וניל

להתחיל לערבל
ולהוסיף מים פושרים לפי הצורך
עד שמתקבל בצק רך ונעים
הוספתי בערך 2.5 כוסות מים פושרים

לאחר שהתקבל בצק 
לערבל במהירות בינונית כ-7-8 דקות
עד אשר הבצק נאסף לכדור

לאחר מכן לפזר מעל הבצק קמח
ולכסות בניילון נצמד
ולהתפיח עד אשר הבצק
מכפיל את נפחו

לאחר ממכן שהבצק תפח להפעיל את המיקסר לרבע שנייה ולהוריד את נפח הבצק

להפסיק את פעולת המיקסר
להוציא את ווו הלישה
לפזר מעל הבצק קמח
ולכסות שוב בניילון נצמד
ולהתפיח שוב עד שהבצק
מכפיל שוב את נפחו

לאחר מכן להוריד את הבצק על
שולחן עבודה מקומח
לחלק ל-3 חלקים שווים

לקחת חלק אחד ולחלק לחצי
שיהיה קל לעבוד איתו
חלק אחד לרדד לעיגול 
בעובי של כ-3 ס"מ

לחלק עם סכין למשולשים
בערך ברוחב 5 ס" מ

בכל קצה הרחב של המשולש להניח כפית 
של ממרח שוקולד

לגלגל לקוראסון ולהשאיר את הפתח למטה

להניח על תבנית מרופדת עם נייר אפייה
להניח בצורת קצת מעוגלת כמו קוראסון

להבריש עם ביצה טרופה ביחד עם כפית מים

לפזר מעל שומשום או שבבי שקדים

להתפיח שוב את הקרואסונים עד שהם מכפילים את נפחם

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180
מעלות לאפות כ-15-16 דקות
עד שהקוראסון זהוב ואפוי

לאחר מכן להוציא מהתנור ולהבריש
עם סירופ סוכר שישמור על רכות
טעם וקרואסון מבריק

לסירופ הסוכר

לשים בסיר
3/4 כוס סוכר 100 גרם
1 כוס מי ברז 160 גרם
1 כפית תמצית וניל
להביא לידי רתיחה
ולהרתיח כשתי דקות
ולכבות
ולהבריש את הקוראסונים
שיוצאים חמים מהתנור


תגובות