עוגת גבינה קרה כשרה לפס עם ריבת חלב ללא אפיה מטבח בקלי קלות ליהינקרויץ





לבסיס העוגה
100 גרם חמאה מומסת
250 גרם עוגיות שבורות לפירורים קטנים
1 שקית סוכר וניל
2 כפות סוכר
לערבב הכל היטב
לשטח בבסיס תבנית 26 או 24 ס"מ
בשכבה אחידה
לשים בינתיים במקרר

לתערובת העוגה

לשים בכוס 1 שקית ג'לטין 12 גרם
לשים 4 כפות חלב לערבב היטב
ולתת לג'לטין לנוח כחמש דקות עד שהוא סופך נוזליםלאחר כחמש דקות לשים את הכוס בתוך סיר עם מים באן מרי על הגז (סיר ובתוכו מעט מים)
לבשל כמה דקות עד שהג'לטין מומס

לתערובת הגבינה
לשים בקערה
3 קופסאות גבינה לבנה 750 גרם
1.5 גביעי שמנת חמוצה 300 גרם
9 כפות סוכר או אפילו יותר לפי טעמכם האישי
טטעמו שמספיק מתוק לכם
ניתן להוסיף תמצית וניל

לערבב היטב

כשהכל מעורבב היטב והג'לטין מומס
להוסיף לגבינה את הג' לטין
ולערבב מידית עם מטרפה מהר כדי שלא יווצרו
גושי ג'לטין
לאחר מכן להוסיף שליש מכמות הקצפת
לערבב עם מטרפה
להוסיף את שאר הקצפת ולערבב 
לעיסה הומוגנית

לשפוך על בסיס העוגיות ליישר
ולהכניס למקפיא לכשלוש שעות

לאחר מכן לצפות עם ריבת חלב או פירות וג'לי

אפשר גם להכין קצפת לקישוט
1 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
להקציף לקצפת יציבה
לשים בשק זילוף עם צינטר חלק או כוכבי
לקשט עם קצפת ושיברי עוגיות או קישוטי 
שוקולד לבחירתכם




תגובות