כשר לפסח משה בתיבה עם מצות נקניקיות פלפלים ופטריות





החומרים חבילת נקניקיות
פלפל אחד חתוך לרצועות דקות
קופסה פיטריות מקופסה מסוננות, או פטריות
טריות חתוכות
ביצה
תבלינים

מצות לפי כמות המנות הרצויה
מכל מצה יוצאות שתי יחידות

אופן ההכנה

לקחת מצות לפי כמות המנות הרצויה
להרטיב את כולם מתחת מי ברז
לשים על נייר אפייה שהרטבנו במי בקרז 
או מגבת לחה
לשים את המצות ולכסות במגבת לחה 
או בנייר אפייה רטוב

לחכות כמה דקות עד שהמצה יותר רכה
וגמישה וניתנת לגלגול
אם המצה לא גמישה ניתן להרטיב שוב במהירות מתחת למי ברז ולהניח למספר דקות עד אשר
המצה ניתנת לגלגול

לאחר מכן לחצות כל מצה לחצי
להניח בקצה פלפלים פיטריות אפשר קטשופ
ניתן גם סלט מטבוחה תירס
מה שאתה אוהבים
להניח בקצה נקניקיה
לגלגל לרולדה 
להניח כשהפתח כלפי מטה
כך להכין את כולם

לאחר מכן בצלחת לשים ביצה עם כפית מים
מעט פלפל שחור
כרבע כפית מלח לקשקש

לחמם שמן במחבת כ-3 מ"מ
לגלגל כל רולדה בביצה
ולהניח בשמן כשהפתח של המצה כלפי מטה
לטגן עד הזהבה מכל הצדדים
כ-5 דקות טיגון סה"כ
לא על אש גבוהה
לאחר הטיגון ולהניח על נייר סופג

תגובות