פשטידה כשרה לפסח עם פטריות ובצל על מחבת בגז






החומרים:

2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
1 קופסה פטריות חתוכות מסוננות
או קופסה פטריות טריות טריות חתוכות


לחמם מחבת
לשים 2 כפות שמן זית
לטגן את הבצל עד שהבצל זהוב בהיר
להוסיף את הפטריות
ולטגן כשתי דקות

לאחר מכן להוציא לצלחת את הבצל והפטריות


בקערה אחרת לשים
3 ביצים שלמות
מעט פלפל שחור
חצי כפית מלח
6 כפות חלב
2 כפות שמן זית
לקשקש עם כף ולהוסיף
5 מצות שהרטבנו ישר במים מהברז
והורדנו את עודפי המים
ולערבב


אופן ההכנה
לקחת את המחבת לשים בגז
לשים נייר אפיה על המחבת
זהירות מהנייר במגע עם האש

לשים את הבצל המטוגן והפטריות
ליישר
לפזר מעל כ-50-70 גרם גבינה צהובה

לקחת את בלילת הביצים ולשפוך מעל הגבינה
ליישר ולהדק

לכסות עם מכסה או צלחת
ולבשל על אש קטנה כ-7 דקות

לאחר שהחלק העליון יותר מוצק

לקחת נייר אפייה להניח על הבלילה שבמחבת מחוץ לאש

להניח מעל הנייר צלחת ולהפוך את החביתה
לצלחת
לקלף את הנייר העליון
להחליק את החביתה בחזרה למחבת עם הנייר
לפזר מעל הפטריות מעט גבינה צהובה
להחזיר את המחבת לגז על אש נמוכה
לכסות עם הצלחת
ולטגן עוד כשלוש ארבע דקות






תגובות