זנגולה מהמטבח העיראקי עם סירופ פרווה, צמחוני וטבעוני ממטבח בקלי קלות ליהי קרויץ







החומרים

לשים בקערת ערבוב

500 גרם קמח לבן עם שמרים
או חצי קילו קמח לבן פלוס 1 כף שמרים יבשים
או 35 גרם שמרים טריים
1/4 כפית מלח
2 כפיות סוכר
להוסיף מים פושרים תוך כדי ערבוב
עד שמתקבל בצק כמו מרקם של ביצה
או בלילת פנקייק
יוצא בין 3-4 כוסות מים םושרים
לכסות עם ניילון נצמד ומתפיחים

לאחר שהבצק תפח לערבב עוד פעם להוריד את האויר
לכסות בניילון נצמד ולהתפיח

להכין מחבת רחבה עם שמן קנולה או חמניות
למלא 1/3גובה המחבת בשמן

לאחר מכן להעביר לשק זילוף או
בקבוק לחיץ
חותחים חור קטן בשק

ומזלפים ספירלות שבלולים
מטגנים משני הצדדים עד הזהבה
להוציא לנייר מגבת
ולטבול כמה שניות בסירופ הקר בטמפרטורת החדר




לסירופ הסוכר לטבילת הזנגולה
לשים בסיר קטן

1.1/3כוסות  מים מהברז 220 גרם
2.5 כוסות סוכר 370 גרם
1 כפית תמצית וניל
2 כפות סירופ מייפל
או כף מיץ לימון
להביא לידי רתיחה
ולקרר


תגובות