כופתאות פיצה מלחם עם צהובה ורוטב עגבניות






החומרים
לשים בקערה
חצי חהילה של לחם פרוס לבן
כ-14 פרוסות
לשפוך עליהם 
2כוסות חלב 370 גרם גרם
לערבב עם הידיים ולהספיג את החלב
ולהניח לכמה דקות בצד
לאחר מכן ללוש עם הידיים
להוסיף
2 כפות שמן זית
1 גביע קוטג' או גבינה לבנה 250 גרםן
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
3 כפות זיתים חתוכים
מעט פלפל שחור
1 כפית מלח
מעט פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
2 ביצים שלמות
1/2 חבילה של גבינה צפתית מפורר כ-150 גרם
1 כפית תבלין אורגנו יבש או טימין
או טריים

לערבב הכל ביחד עד שמתקבל עיסה נוחה ליצירת
כדורים


הוספתי עוד כחצי כוס חלב מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית

לרוטב העגבניות

2 קופסאות עגבניות חתוכות דק
800 גרם ביחד

למלא את קופסה אחת במי ברז
ולהוסיף
להוסיף 2 כפות שמן
מעט פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
אפשר שום כתוש
לערבב הכל
ולטעום שהרוטב טעים

להרכבה 
לקחת תבננית פיירס 45×45 ס"מ
לשים חצי מרוטב העגבניות
ליצור כופתאות בגודל כדור
פינג פונג בעזרת ידיים רטובות
להניח אחת צמודה לשנייה

לשפוך מעל הכופתאות עם כף את 
שאר הרוטב שיכסו את הכופתאות
להניח על כל כופתה מעט גבינה
צהובה מגורדת
לפזר גם טבעות זיתים
לזלף מעל מעט שמן זית

אפייה בתנור שחומם מראש
ל-180 מעלות
לאפות כ-40 דקות




תגובות