עוף עם גרגירי חומוס ברוטב עגבניות מהיר טעים ובריא מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ





החומרים
4 כרעיים גדולות 
או 6-8 שוקיים
2 קופסאות עגבניות חתוכות דק 800 גרם
2 קופסאות גרגירי חומוס מסוננות 600 גרם
 2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
מעט פפריקה חריפה מעט פלפל שחור
1 כפית מלח
מעט בהרט
1 כף רסק עגבניות


אופן ההכנה
לחמם סיר שטוח עמוק
להזהיב כמה דקות את העוף משני 
הצדדים ולהוציא אותו החוצה לצלחת
אם נשאר המון שמן להוציא ולשפוך
להשאיר 1 כף שומן 
או לשים במקום 1 כף שמן זית
לשים את הבצל ולטגן כמה דקות עד שהבצל
יותר רך ומעט זהוב
להוסיף את התבלינים ולערבב כעשרים שניות
ולהוסיף את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות
ואת גרגירי החומוס
להוסיף את המלח
להוסיף מים רותחים עד לחצי גובה הסיר
להוסיף את הכרעיים
להביא לידי רתיחה
לכסות ולבשל כשעה על אש בינונית





תגובות