אוזני המן משגעים עם בשר ברוטב פטריות מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ










החומרים
רצועת בצק עלים מרודדת

למלית בשר
2 בצלים גדולים קצוצים קטן
2 גזרים מגורדים על פומפיה גסה
500 גרם בשר טחון בקר או הודו אדום

לחמם מחבת על האש
לשים
1 כף שמן זית
לטגן את הבצל עד הזהבה
לאחר שהבצל הזהיב
להוסיף את הגזר ולטגן כשתי דקות
להוסיף חופן חמוציות או צימוקים
1 כפית פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה ופלפל שחור
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית בהרט או כמון
1 כפית מלח
לערבב חצי דקה
להוסיף את הבשר ולערבב כדקה
שתיים עד שהבשר מלבין
ולקרר

לקחת את הבצק הקר מאוד
לחתוך למרובעים בערך 10×10  ס"מ
לשים כף ממלית הבשר
לסגור את הבצק למעלה משני
הצדדים לשפיץ משולש
ואת בסיס הבצק לקפל כלפי האמצע
לכיוון המשולש
להדק את השוליים
נא לצפות בסרטון ההדרכה
או ניתן לחתוך עיגולים ואז יותר קל 
ליצור משולשים
להבריש עם ביצה טרופה,לפזר מעט שומשום
לאפות בתנור שמחומם מראש ל-180 מעלות
ולאפות עד הזהבה בערך 25 דקות או לפי הצורך

לרוטב פטריות בצל להגשה עם הבורקס

3 בצלגדולים קצוצים לקוביות קטנות
1 קופסה פיטריות חתוכות מסוננות
1 קופסה פיטריות שלמות מסוננות
או סלסלה פטריות טריות חתוכות
תבלינים
קורנפלור

אופן ההכנה
לחמם סיר לשים
1.5 כפות שמן זית
לטגן את הבצל עד הזהבה
להוסיף את הפטריות
לטגן כשתי דקות
לאחר מכן למלא את הסיר
בשלושת רבעי גובה מים אפשר רותחים
להביא לידי רתיחה
ולבשל כ-10 דקות
להוסיף 
כ-1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
מעט כורכום
אפשר להוסיף מעט אבקת מרק עוף -מומלץ

מכינים קורנפלור להסמכה
שמים 4 כפות קורנפלור בקערה קטנה
להוסיף מים כחצי כוס או לפי הצורך
לערבב את הקורנפלור היטב עם המים
 שלא יהיו גושים
כאשר ההרוטב רותח להתחיל להוסיף
את הקורנפלור תוך כדי ערבוב
עד שהוא מסמיך כמו רוטב
להביא לידי רתיחה
ולכבות

להגיש אוזן המן ועליו ליצוק את 
רוטב הפטריות




תגובות